ΑγροτικάΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

“Ξεπούλησε” κηπευτικά φυτά σήμερα ο Σερραίος Δημήτρης Ελμαλικλής – Το μεγάλο ευχαριστώ στους Καστοριανούς! (ρεπορτάζ – φωτογραφίες)

Το αδιαχώρητο γινόταν σήμερα στην Λαϊκή Αγορά και συγκεκριμένα στον πάγκο του γνωστού παραγωγού κηπευτικών φυτών κ. Δημήτρη Ελμαλικλή. Από νωρίς σήμερα το πρωί πλήθος πελατών έσπευσαν στο περίπτερο του κ. Δημήτρη, προκειμένου να προμηθευτούν διάφορες ποικιλίες κηπευτικών φυτών.

Ο Σερραίος με καταγωγή από την Μονόβρυση, και ιδιαίτερα αγαπητός στην Καστοριά Δημήτρης Ελμαλικλής, είναι από τους πιο παλαιούς εκθέτες της Λαϊκής, αφού συμμετέχει ανελλιπώς από το 1980, δηλαδή 40 χρόνια, και φυσικά είχε προλάβει και την πρώην Λαϊκή στα Ψαράδικα στον δρόμο για τα Λύκεια.

Όπως τόνισε στο sentranews.gr ο Σερραίος και αγαπητός στην Καστοριά παραγωγός,  “η ζήτηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη και μέχρι τις 1 το μεσημέρι σχεδόν είχα ξεπουλήσει όλα τα προϊόντα”.
Ωστόσο, επισήμανε ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των απαγορευτικών μέτρων, δεν μπορούσε να έρθει στην Λαϊκή της Καστοριάς. Έτσι λοιπόν μετά από σχεδόν 1,5 μήνα απουσίας, σήμερα εμφανίστηκε και μάλιστα με πολύ μεγάλη χαρά, μιας και είχε την ευκαιρία να δει πολλούς από τους φίλους και πελάτες του μετά από τόσο χρονικό διάστημα.

“Ήθελα να έρθω να τους εξυπηρετήσω, αλλά δεν μπορούσα”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Δημήτρης, και συμπλήρωσε “πολλοί ήταν οι πελάτες που με έπαιρναν τηλέφωνο για να κρατήσω τις παραγγελίες τους, μόλις έρθω Καστοριά. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμένα και με συγκίνησε ιδιαίτερα και γι’ αυτό τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Αυτό για εμένα προσωπικά, πέρα από την φιλία και γνωριμία ετών που έχω με πολλούς ανθρώπους με τιμάει ιδιαίτερα, και αποτελεί δείγμα εμπιστοσύνης στα προϊόντα που παράγω και τα διαθέτω εδώ και χρόνια. Άλωστε ποτέ μου, όλα αυτά τα χρόνια, δεν  έχω ακούσει κάποιο παράπονο”.

Δίπλα και η κόρη του η Μάγδα, η οποία υποστήριξε ότι “από τη σημερινή προμήθεια που φέραμε, περίπου  το 70% ήταν παραγγελίες, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα τόσα χρόνια. Ήταν τόση η ευχάριστη αγωνία σήμερα να έρθουμε στην Καστοριά μετά από 1,5 σχεδόν μήνα απουσίας. Ήταν ίσως ένα από τα πιο ευχάριστα, γεμάτα χαμόγελα παζάρι που έχω ζήσει”.

Επίσης, τόσο ο κ. Δημήτρης όσο και η κόρη του Μάγδα, δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στα δυσάρεστα γεγονότα της πανδημίας που έπληξε την περιοχή της Καστοριάς. “Είχαμε ανησυχήσει πάρα πολύ για όλα αυτά που περνούσε η πόλη της Καστοριάς”, δήλωσε η Μάγδα και πρόσθεσε :
“Η αγωνία μας ήταν μεγάλη και είχαμε επικοινωνία με φίλους και πελάτες στην Καστοριά, εκφράζοντας την συμπαράστασή μας, σε αυτή την λαίλαπα που βρήκε δυστυχώς να χτυπήσει την Καστοριά”.

Τέλος, πατέρας και κόρη, για μία ακόμη φορά ευχαρίστησαν τους Καστοριανούς-ες για την αγάπη τους και την μεγάλη εμπιστοσύνη που δείχνουν διαχρονικά στα προϊόντα τους, ενώ πλέον κάθε Τετάρτη θα εξακολουθούν να είναι εδώ στην Λαϊκή της Καστοριάς, προμηθεύοντας τους πολίτες με ποικιλία κηπευτικών φυτών.

sentranews.gr

Back to top button