Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Ένας εκπαιδευτικός απαντάει στον Κίμωνα Μηταλίδη

Στον Κίμωνα Μηταλίδη σχετικά με την απεργία των εκπαιδευτικών και τη μονιμότητα στο Δημόσιο, απαντάει ο εκπαιδευτικός Γρηγόρης Στεφάνου με σχόλιο του στην ανάρτηση του ΦΟΥΙΤ στο Facebook:

“κ. Μηταλίδη, είναι μεγάλο πρόβλημα το ότι περιορίζεται η εκφορά του δημόσιου λόγου σε νύξεις προκειμένου να καταστεί εύκολος και πιασάρικος.
Καλά θα κάνατε, αν σας ενδιαφέρει η ουσιαστική κριτική, να αναφέρατε τους λόγους ( καθ όλα πραγματικοί όλοι τους) για τους οποίους η ΟΛΜΕ κήρυξε τη στάση εργασίας και έπειτα να διατυπώνατε όποιο αντίλογο επιθυμείτε.
Το να καταπίνει κανείς αμάσητο το αφήγημα της αποτελεσματικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης χωρίς να γνωρίζει τα τεράστια προβλήματα που παραμένουν άλυτα μπορεί να ενισχύει το παραταξιακό του προφίλ , αλλά ζημιώνει την κοινωνία και το δημόσιο σχολείο. Πόσο μάλλον όταν καταλήγει σε τόσο βαρύγδουπους προβληματισμούς: « Αχ αυτή η μονιμότητα στο δημόσιο…» προσβάλλοντας έτσι τους ίδιους εκπαιδευτικούς που επαινούσε τρεις αράδες παραπάνω.
Μπορεί να ονειρεύεστε την εποχή του Κουμουνδούρου εστιάζοντας στην άρση της μονιμότητας , αλλά εμείς θα επιμένουμε να δείχνουμε την πραγματική ρίζα των προβλημάτων του δημόσιου σχολείου, όπως και των νοσοκομείων που εσχάτως θυμηθήκαμε, που δεν είναι άλλη από την κρατική συστηματική και ιδεοληπτική απαξίωσή του.
Και φυσικά διαβάζοντάς σας θα απορούμε… « Αχ αυτή η άγνοια των επι σκοπώ δημοσιολογούντων…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κίμων Μηταλίδης: Αχ αυτή η μονιμότητα στο Δημόσιο…

Back to top button