Νέα εκπληκτική συνταγή τούρτας σοκολατίνας από τη Μαρία
Παντεσπάνι
5 αβγά
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα τσαγιού αλεύρι
2 κ.σ. κοφτές κακάο
2 κ.γ. μπεϊκιν πάουντερ
2 κ.σ. κονιάκ
Εκτέλεση Παντεσπάνι:
Χτυπάς τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ καλά, περίπου 15΄λεπτά
Ρίχνω το αλεύρι , το κακάο, το μπέικιν, όπου τα έχω ανακατώσει σε ένα πιάτο και τα ανακατεύω με τη σπάτουλα.
Ρίχνω το υλικό στο ταψί, αφού πρώτα έχω στρώσει λαδόκολλα.
Το ψήνω μισή ώρα στους 180 βαθμ. 30 Νο ταψί
Κρέμα:
1 κιλό γάλα [κρατάω λίγο] 3/4 του φλιτζ. τσαγιού ζαχαρη
3 κ.σ. κοφτές αλεύρι
3 κ.σ. κοφτές κορν- φλάουρ
1 1/2 κ.σ. κακάο
1 κουβερτούρα
1 κ.σ. γεμάτη ,φρέσκο βούτυρο αγελαδινό
2 κρόκους
Εκτέλεση κρέμας:
Βάζω το γάλα με την ζάχαρη να βράσει.
Στην συνέχεια ρίχνω σε ένα σκεύος , το κορν φλάουρ, αλεύρι, κρόκους, κακάο το γάλα που κράτησα και τα ανακατεύω , μόλις πάρει βράση το γάλα ,τα ρίχνω μέσα στραγγίζοντας με τη σίτα και ανακατεύω για να μη κολλήσει η κρέμα. Πάντα σε σιγανή φωτιά
Αφού πήξει η κρέμα , την κατεβάζω από τη φωτιά, ρίχνω την κουβερτούρα , το βούτυρο, και τα ανακατεύω να λιώσουν.
Αφήνω την κρέμα να κρυώσει και μετά συναρμολογώ την τούρτα
Παντεσπάνι,κρέμα, παντεσπάνι, σαντιγί, γλάσο.
Γλάσο:
2 κ.σ. βιτάμ ή φρέσκο βουτυρο αγελ.
5 κ,σ, γάλα
4 κ.σ. νερό
1 κούπα τσαγιού άχνη
1 κουβερτούρα ”ΙΟΝ”
Εκτέλεση γλάσο:
Όλα μπλουμ στην κατσαρόλα και στη σιγανή φωτιά να λιώσουν και πάντα ανακατεύω,, να ενωθούν τα υλικά.
Μόλις αρχίζει και κρυώνει το γλάσο ,το ρίχνω στην τούρτα.
Είναι πεντανόστιμο γλάσο.
Σιρόπι για το παντεσπάν 3-4΄βρασ.
1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 κ.σ. κονιάκ [αφου το βγάλω απο την φωτιά”] 1 φλιτζ. τσαγιού νερό
Αφού κρυώσει, βρέχω το παντεσπάν.
Σαντιγί:
1 τενεκεδάκι Μόρφατ
3/4 απο το κουτί,, ζαχαρούχο γάλα
Τα χτυπάς στο μίξερ και σκεπάζεις την τούρτα.
Αξίζει να την δοκιμάσετε.
Καλή σας επιτυχία
Μαρία Δέτσκα-Βαενά