Καστοριά

Το τέλος της καραντίνας ή η αρχή μιας άλλης…. Βαρύ το τίμημα του κορωνοϊού για την Καστοριά

Βαρύ το τίμημα που κλήθηκε να πληρώσει ο νομός Καστοριάς, με 13 θανάτους και 86 επιβεβαιωμένα κρούσματατα από την αρχή της πανδημίας, που υποχρέωσε τους αρμόδιους του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας να θέσουν σε καραντίνα την Δημοτική Ενότητα της Μεσοποταμίας, παρά τις αντιρρήσεις των τοπικών αρχών, που δήλωσαν αδυναμία να διαχειριστούν μια τέτοια πρωτόγνωρη κατάσταση. Αλλά και των κατοίκων της περιοχής που έβλεπαν να πηγαίνει πίσω η καλλιεργητική περίοδος, με απρόβλεπτες συνέπειες για την παραγωγή τους.

Τελικά ύστερα από 24 ημέρες, έγινε άρση της καραντίνας στην Μεσοποταμία και των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί στους τρεις Δήμους της Καστοριάς, μετά και τον μηδενισμό των κρουσμάτων που ανακοινώθηκε από το Νοσοκομείο Καστοριάς τις τελευταίες εβδομάδες.

Ενώ στα μηνύματά τους οι περισσότεροι τοπικοί άρχοντες, προσπάθησαν ν΄αφήσουν πίσω το θλιβερό παρελθόν και να εμπνεύσουν αισιοδοξία για το μέλλον χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τυχόν ευθύνες στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την πανδημία από την πλευρά τους.
Με μοναδική ίσως εξαίρεση τον αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σαββόπουλο, ο οποίος αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις που έγιναν στην διαχείριση της κρίσης από την πλευρά της Περιφέρειας.

Περισσότερο απ΄ όλα φαίνεται ότι ενόχλησε τον κόσμο η…

Διαβάστε όλο το άρθρο του Δημήτρη Ιατρίδη στο kastorianiestia.gr

 

 

 

 

Back to top button