Άργος ΟρεστικόΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΝεστόριοτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Έκτακτη επίσκεψη στον Γράμμο για τη λεηλασία της πριμούλας (φωτογραφίες)

Επίσκεψη του περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη στον Γράμμο, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σαββόπουλο και τον νέο εκτελεστικό γραμματέα της Περιφέρειας  Γρηγόρη Γρηγοριάδη, παρουσία του δημάρχου Νεστορίου Χρήστο Γκοσλιόπουλου, του Διοικητή του 15ου Σ/Π Ιωάννη Αγαπάκη και του Αστυνομικού Διευθυντή Θωμά Νέστορα.

Ο κ. Κασαπίδης ανέφερε για την επίσκεψη: Από την επίσκεψη σε ένα από τα πιο ορεινά χωριά της Δυτικής Μακεδονίας, τη Γράμμουστα Καστοριάς. Σκαρφαλωμένη στα 1500 μ. υψόμετρο, στους πρόποδες της κορυφογραμμής του Γράμμου, κάθε χρόνο την περίοδο αυτή, γίνεται αντικείμενο έριδος από κατοίκους της γειτονικής Αλβανίας, για ένα πολύτιμο “θησαυρό”. Ένα πανέμορφο αγριολούλουδο με λεπτή γλυκιά γεύση και σημαντικές φαρμακευτικές ιδιότητες, η πριμούλα, είναι η πολύφερνη νύφη που επιθυμούν να οικειοποιηθούν παρανόμως οι γείτονες μας. Όμως η συνεχής και άγρυπνη παρουσία των αστυνομικών μας αν και σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες καθώς και το κλιμάκιο του Στρατού, αποκαθιστούν την τάξη και τη νομιμότητα σε όποιον επιχειρεί να τη διαταράξει. Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για το ιδιαίτερα υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακρίνει τους αστυνομικούς της Περιφέρειας μας και ιδιαίτερα της ΠΕ Καστοριάς για τις επιτυχίες που είχαν τις τελευταίες ημέρες, με τη σύλληψη λαθροεισβολέων στη χώρα μας από τα δύσβατα ορεινά περάσματα του Γράμμου για να συλλέξουν παράνομως το σπάνιο αυτό φυτό.
Σε κάθε περίπτωση οι γείτονες μας οφείλουν να σέβονται την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος.
Επιδιώκοντας τη συνεργασία μαζί τους, μπορούμε να ξεπεράσουμε τυχόν προκλήσεις, με κοινές δράσεις για συστηματική καλλιέργεια του φυτού αυτού στο φυσικό βιότοπο του και περαιτέρω αξιοποίηση του, προς όφελος των δύο χωρών, των όμορων Περιφερειών και των κατοίκων τους.

Ο Χρήστος Γκοσλιόπουλος για την επίσκεψη στο Γράμμο (φωτογραφίες)

 

One Comment

  1. Σύσκεψη για την πρίμουλα … με πρίμουλα στα χέρια !!! Αγαπητέ Γρηγόρη γιατι δείχνεις το παράδειγμα που κυνηγάς , θα έπρεπε να εισαι αρκετά προσεκτικός αλλα και γνωστης για το όψιμο ενδιαφέρον σου προς το φυτό που έκοψες .

Back to top button