Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Η επιχείρηση καθαριότητας του Δήμου στη γυρολιμνιά μας αποκάλυψε τα “Μαγαζιά” (φωτογραφίες)

Η γυρολιμνιά καθαρίστηκε σε όλη τη διαδρομή της από τα συνεργεία του Δήμου Καστοριάς κι αυτό που εντυπωσιάζει κυρίως είναι τα “Μαγαζιά” που ήρθαν επιτέλους στο …φως. Στην κυριολεξία θαμμένα κάνω από χόρτα και δένδρα και μόνο οι “μυημένοι” ήξεραν πού βρίσκονται. Θα μπορούσαν να αναστηλωθούν και να αποτελέσουν έναν ακόμη πόλ0 έλξης τουριστών.

 

Δεν ήταν μαγαζιά, ήταν μοναστήρι! (φωτογραφίες)

4 Comments

  1. Συγχαρητήρια στον Δήμο Καστοριάς, στο υπεύθυνο Αντιδήμαρχο και στα συνεργεία του Δήμου !!!!
    Επιτέλους, γίνεται κάτι σωστό στην πόλη μας.

    Ξέρουμε ότι δεν γίνονται όλα αμέσως μετά την εγκατάλειψη τόσων χρόνων, αλλά θα πρέπει σύντομα να βρεθεί λύση για την ασφαλτόστρωση τουλάχιστον της εισόδου της πόλης.

  2. Ο χώρος της γυρολιμνιάς δεν καθαρίστηκε, β α ν δ α λ ί σ τ η κ ε !
    Για ποιο λόγο θα έπρεπε να κοπούν τόσες συκιές; Σε τι ενοχλούσαν; Ήταν κακό που ένας περιπατητής μπορούσε να απλώσει το χέρι του και να φάει ένα σύκο; Στην “Εδέμ” της πολιτείας μας, φαίνεται πως ο απαγορευμένος καρπός δεν είναι το μήλο μα το σύκο!
    Ο κισσός που περιτύλιγε τους βράχους σε ορισμένα σημεία ξηλώθηκε! Γιατί άραγε; Για να αποκαλυφθεί η ομορφιά τους ή μήπως για να μην ξεραθούν οι βράχοι; Απόμειναν πια τα χνάρια της φαγάνας, η σκόνη και τα αποψιλωμένα πρανή που ως τα χτες ήταν κατάφυτα από τζινιές, τα μαβιά εκείνα λουλούδια που έκαναν τόσο ξεχωριστή τη διαδρομή. Κι αφού η δική σας αισθητική έχει περισσότερη σχέση με την “άπλα”, το τσιμέντο και τα χώματα, δε θα μπορούσατε τουλάχιστον να είχατε ολοκληρώσει τις εργασίες αυτές μέσα στον χειμώνα, ώστε μέχρι σήμερα να έχει γίνει μερική έστω αισθητική αποκατάσταση του χώρου; Τι θα έλεγαν σήμερα οι επισκέπτες αν δεν είχε ενσκήψει ο κορωνοϊός; Θα θαύμαζαν άραγε τις ευαισθησίες και την πάστρα μας;
    Δεν έχει πράσινες ευαισθησίες η νέα δημοτική αρχή. Ό, τι πρασινίζει το κόβει. Η τραγική εικόνα στην Ορεστείων επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.
    Δέστε μια φορά έστω με πιο ποιητικό μάτι τα κουτσουρεμένα πλατάνια και πέστε την αλήθεια: Δε σας μοιάζουν να προσεύχονται με τα χέρια υψωμένα στον ουρανό και να λένε: “Θεέ μου, θεέ μου, γιατί τόση κακογουστιά και αχαριστία;

  3. Πράγματι, ο Δήμος καθαρίζει. Το θέμα είναι η παιδεία ορισμένων νεαρών, οι οποίοι αφού πιουν τις μπύρες τους, αφήνουν το μέρος γεμάτο σκουπίδια, κουτάκια, σακούλες, αποτσίγαρα, χαρτιά, συσκευασίες κλπ. Οι νεαροί που μαζεύονται στο ΔΗ.ΝΑ.Κ., εκεί, στο κιόσκι του “Ομίχλη”, ας συνετιστούν. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίζουμε το χάλι που αφήνουν, όταν πάμε στο χώρο. Καρέκλες πεταμένες μέσα στη λίμνη, σακούλες, κουτάκια μπύρας, μποτίλιες κρασιού, χαρτοπετσέτες, όλα παρατημένα….και ο κάδος είναι στα 5 βήματα. Η μόρφωση, παρέχεται από το σχολείο, αλλά η ΠΑΙΔΕΙΑ μόνο από το σπίτι.

Back to top button