Πεϊνιρλί από τον Γιώργο Πουρναράκη
Υλικά:
Εκτέλεση:
-
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, την μαγιά και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
-
Ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο για 6-8 λεπτά μέχρι να γίνει μια ζύμη.
-
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το λάδι, βάζουμε και το ζυμάρι, το καλύπτουμε καλά με μεμβράνη και το αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί δηλαδή περίπου 1,5 ώρα.
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C.
-
Στον πάγκο μας, πασπαλίζουμε με αλεύρι, βάζουμε το ζυμάρι από πάνω και μοιράζουμε το ζυμάρι σε 5 κομμάτια.
-
Με τον πλάστη ανοίγουμε τα 5 κομμάτια σε οβάλ σχήμα.
-
Σηκώνουμε τα πλαϊνά του ζυμαριού και τα διπλώνουμε προς τα μέσα, ώστε να γίνουν σαν μικρές βαρκούλες.
-
Βάζουμε σε κάθε πεϊνιρλί περίπου 40 γρ. κασέρι, ένα μπέικον, πιπέρι και τα ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά στους 180.
-
Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αλείφουμε με το βούρο και τα σερβίρουμε!
-
Καλή σας όρεξη!