Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Πεϊνιρλί

Πεϊνιρλί από τον Γιώργο Πουρναράκη

Υλικά:

5 μερίδες
Για την ζύμη:
1 κ.γ. Ελαιόλαδο
9 γρ. Ξηρή μαγιά
1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
15 γρ. Αλάτι
600 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
350 ml νερό (σε θερμοκρασία δωματίου)
έξτρα αλεύρι για το πλάσιμο
Για το σερβίρισμα:
50 γρ. Λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα
5 φέτες μπέικον
200 γρ. Κασέρι τριμμένο
πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, την μαγιά και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

  2. Ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο για 6-8 λεπτά μέχρι να γίνει μια ζύμη.

  3. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το λάδι, βάζουμε και το ζυμάρι, το καλύπτουμε καλά με μεμβράνη και το αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί δηλαδή περίπου 1,5 ώρα.

  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C.

  5. Στον πάγκο μας, πασπαλίζουμε με αλεύρι, βάζουμε το ζυμάρι από πάνω και μοιράζουμε το ζυμάρι σε 5 κομμάτια.

  6. Με τον πλάστη ανοίγουμε τα 5 κομμάτια σε οβάλ σχήμα.

  7. Σηκώνουμε τα πλαϊνά του ζυμαριού και τα διπλώνουμε προς τα μέσα, ώστε να γίνουν σαν μικρές βαρκούλες.

  8. Βάζουμε σε κάθε πεϊνιρλί περίπου 40 γρ. κασέρι, ένα μπέικον, πιπέρι και τα ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά στους 180.

  9. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αλείφουμε με το βούρο και τα σερβίρουμε!

  10. Καλή σας όρεξη!

cookpad.com

Back to top button