Μηνυτήρια αναφορά Κασαπίδη και Περιφέρειας για την αιφνίδια άφιξη των προσφύγων εν μέσω πανδημίας

Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Κοζάνης, προκειμένου να εξακριβωθεί ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, από υγειονομική πλευρά, μετά την έλευση 63 μεταναστών (υπηκόων Σομαλίας και Κονγκό) σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Αιανή, κατέθεσε ο περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στην εκπομπή του TOP CHANNEL «Μια Εβδομάδα Ένα Σάββατο» και στους Ρίτα Τσιούρα και Π. Πλιάτσιο, πριν από λίγο.

Δήλωσε, μάλιστα άγνοια για την έλευσή τους, ενώ μάλιστα αναφέρθηκε και στην επιστολή που έστειλε σε υψηλούς τόνους προς το αρμόδιο υπουργείο, λέγοντας πως γεννούνται πολλά ερωτηματικά γύρω από την υπόθεση και το θέμα θα ελεγχθεί «και υπηρεσιακά».

«Την ώρα που έφτασαν στο χωριό το έμαθα, δεν είχα καμία ενημέρωση από καμία αρχή. Επικοινώνησα με τον κ. Χαρδαλιά και το ΥΠΕΣ αλλά όλοι λένε πως είναι θέμα μεταναστευτικής πολιτικής. Το ανησυχητικό είναι ότι κανείς δεν γνώριζε την υγιειονομική κατάσταση αυτών των ανθρώπων. Ζήτω εξηγήσεις. Έχω καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για να εξακριβωθεί ότι δεν υπάρχει κανείς λόγος ανησυχίας από υγειονομικής πλευράς. Δεν έχω επικοινωνήσει με τον κ. Μηταράκη ακόμα, αλλά θα το κάνω. Ότι υπάρχει θα δοθούν όλες οι εξηγήσεις. Ο κ. Γκοβεδάρος δήλωνε άγνοια για την υγειονομική κατάσταση των ανθρώπων. Γεννούνται πολλά ερωτηματικά και εγώ θα τα ελέγξω και θα δοθούν γραπτές απαντήσεις. Θα ερευνήσουμε και υπηρεσιακά το θέμα. Δεν με έχει πάρει τηλέφωνο ο κ. Γκοβεδαρος για να μου πει ότι θα έρθουν οι άνθρωποι αυτοί στην Αιανη», είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα για την άφιξη των ανθρώπων αυτών στην περιοχή.

Ερωτηθείς για τις αιχμές που άφησε ο βουλευτής Γρεβενών κ. Πάτσης, σήμερα, ότι δηλαδή ο περιφερειάρχης δεν μερίμνησε αναλόγως για τους πρόσφυγες στα Γρεβενά, ο περιφερειάρχης απάντησε πως: «Ο κ. Πάτσης ξεχνάει ότι βρήκα μια κατάσταση στην οποία έχω εκφράσει την αντίθεση μου με πράξεις και λόγια».

Όπως έγινε γνωστό από τον ίδιο, σήμερα έγιναν ενέργειες με τον ΕΟΔΥ και ο αρμόδιος λοιμωξιολόγος κ. Ρωμιόπουλος έλαβε τα πρώτα 20 δείγματα από τους μετανάστες στην Αιανή, και αναμένονται αποτελέσματα, με τον περιφερειάρχη να τονίζει πως: «Κάναμε όλες τις ενέργειες για να πάρουμε τα δείγματα και θα έχουμε άμεσα τα αποτελέσματα. Η δυτική Μακεδονία πέρασε τη μεγαλύτερη δοκιμασία και χρειάζεται μια καλή επικοινωνία. Δε δεχόμαστε εν κρυπτώ τέτοιες ενέργειες».

e-ptolemeos.gr