Άργος ΟρεστικόΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΝεστόριο

Σε τι ποσοστό επέστρεψε στο σχολείο η Γ΄ Λυκείου στην Καστοριά

Κάτω από το 10% το ποσοστό των καθηγητών που απουσίασε

Σε ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ του 60% και του 70% πήγαν τη Δευτέρα 11 Μαΐου οι μαθητές στα σχολεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στον «Π» ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Θεόδωρος Μαρδίρης, για τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα όπου οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου επέστρεψαν στις τάξεις, τα ποσοστά συμμετοχής έχουν ως εξής:

68,47% στα Γρεβενά, 71,11% στην Καστοριά και 68,42% στη Φλώρινα.

Στο Νομό Κοζάνης σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης που έδωσε για τη Δευτέρα η διευθύντρια Βασιλική Βόντσα,, στα ΓΕΛ χθες πήγε το 35% των μαθητών και στα ΕΠΑΛ το 45%.

Σε ό,τι αφορά το εκπαιδευτικό δυναμικό, οι καθηγητές που πήραν άδειες ειδικού σκοπού στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ήταν ελάχιστοι, αφού το ποσοστό αυτών που έκαναν χρήση αδειών ήταν κάτω του 10%.

Επίσης, δεν φάνηκε να σημειωθεί πουθενά καμία δυσλειτουργία, σε καμία σχολική μονάδα, με τον κ. Μαρδίρη να σημειώνει πως χθες επισκέφθηκε σχολεία τόσο στην Κοζάνη, όσο και στην Καστοριά και όλα λειτούργησαν «άψογα και όπως προβλέπεται από τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, στάθηκε, επίσης, στην πολύ καλή συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους, τονίζοντας πως έχει αναφερθεί κανένα πρόβλημα με τυχόν ελλείψεις.

Τώρα όλα τα βλέμματα στρέφονται στο επόμενο μεγάλο εγχείρημα, που είναι η λειτουργία, από Δευτέρα, της Α΄ και Β΄ Λυκείου, αλλά και όλων των τάξεων του Γυμνασίου. Πρόκειται για πολύ περισσότερα σχολεία και σαφώς πολύ μεγαλύτερο αριθμό μαθητών. Σε ερώτηση για το πώς σχεδιάζεται η επόμενη αυτή φάση για την επιστροφή μεγαλύτερου αριθμού μαθητών στις τάξεις, ο κ. Μαρδίρης απάντησε πως «διαπιστώσαμε ότι οι οδηγίες του Υπουργείου και του ΕΟΔΥ αφορούν σε κάθε περίπτωση που είναι δυνατόν να τύχει, περιλαμβάνοντας ακόμη και ειδικά σενάρια. Όλες οι οδηγίες έχουν πάει στα σχολεία και στις διευθύνσεις, ώστε να είναι προσβάσιμες και για μαθητές – γονείς». Στις οδηγίες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων και οδηγίες για τον προαυλισμό των μαθητών, όπου γίνεται σε διαφορετικές ώρες ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.
Μάλιστα δεν παρέλειψε να πει πως «από την πλευρά της διοίκησης εκπαίδευσης έχει γίνει ό,τι μπορούσε καλύτερο, ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου και του ΕΟΔΥ».

e-ptolemeos.gr

 

 

 

Back to top button