Καστοριά

Καστοριά: “Μένουμε Σπίτι” : Coffee talk με την Αθηνά Γιοκαρίνη

#Μένουμε_σπίτι Coffee Talk με Αθηνά Γιοκαρίνη

Το Women in Engineering του Φοιτητικού Παραρτήματος του IEEE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά διοργάνωσε διαδικτυακό Coffee Talk την Τρίτη 21 Απριλίου 2020 στις 18.00 στα πλαίσια του #μένουμεσπίτι.

Καλεσμένη του Coffee Talk ήταν η Αθηνά Γιοκαρίνη, Game Designer στην εταιρεία Seriously Digital Entertainment στην Φινλανδία με θέμα: Game Industry (Development/Design) και η ζωή στο Εξωτερικό.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την Αθηνά η οποία μίλησε για την επαγγελματική της θέση στην εταιρεία που εργάζεται αλλά και ανέλυσε θέματα πάνω στο αντικείμενό της. Στη συνέχεια, υπήρξαν ερωτήσεις από τα υπόλοιπα παιδιά και έγινε μία εισαγωγή σε πιο τεχνικά και πρακτικά πράγματα.

Η Αθηνά απαντώντας στις ερωτήσεις που τέθηκαν, έδωσε πληροφορίες για τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί στο Game Design, τα εργαλεία και τις γλώσσες προγραμματισμού που εξειδικεύεται η εταιρεία στην οποία δουλεύει, αλλά και συμβουλές για αρχάριους σχετικά με εφαρμογές που μπορούν να ξεκινήσουν στο χώρο του Game Development.

Έπειτα η Αθηνά εξήγησε την ζωή στο Εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Φινλανδία. Mίλησε για την πορεία της, από τις σπουδές της στην Αρχιτεκτονική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μέχρι και την μετάβαση για μεταπτυχιακό στο Aalto University της Φινλανδίας. Ακόμα τόνισε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει και εξελιχθεί στον τομέα του Gaming για τις γυναίκες μηχανικούς, γεγονός που αποτέλεσε κίνητρο για τις φοιτήτριες από την ομάδα που συμμετείχαν στο Coffee Talk και τρέφουν ενδιαφέρον για το χώρο αυτό.

Το Coffee Talk διεξήχθη μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex Meetings. Συμμετείχαν δεκαέξι μέλη του Φοιτητικού Παραρτήματος (άντρες και γυναίκες). Η συζήτηση ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον καθώς ο χώρος του Game Development/Design προσελκύει μεγάλο ποσοστό ατόμων ενώ παράλληλα, η Αθηνά έδωσε αναλυτικές πληροφορίες και απάντησε στις ερωτήσεις των μελών.

Τέλος, υπάρχει πιθανότητα στο μέλλον να υπάρξει και 2ο μέρος στο Coffee Talk με την Αθηνά.

Την Αθηνά μπορείτε να την βρείτε στο LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/athina-giokarini/
και στο Website της: https://giokarini.com//

site.ieee.org

 

 

Back to top button