Ελλάδα

Καστοριά – Συνταγή: Φράουλα γλυκό του κουταλιού

Φράουλα γλυκό του κουταλιού από την Ελεάννα Βλαχοπούλου

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
χυμό απο 2 λεμόνια
1 βανίλια
1 ποτήρι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις φράουλες και τις τοποθετούμε σε κατσαρόλα σε στρώσεις εναλλάξ  με την ζάχαρη(φράουλες-ζάχαρη-φράουλες-ζάχαρη), στύβουμε και τα λεμόνια και τις τοποθετούμε για 24 ώρες στο ψυγείο.Την επόμενη βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και βράζουμε τις φράουλες για 5 λεπτά.Στην συνέχεια τις αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα σε σουρωτήρι για να φύγουν τα περιττά υγρά.Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό και την βανίλια και βράζουμε καλά μέχρι να δέσει το σιρόπι.Βάζουμε τις φράουλες στα βάζα και τα γεμίζουμε με το ζεστό σιρόπι και σφραγίζουμε με το καπάκι.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..

erasitexnies.blogspot.com

Back to top button