Καστοριά

Το star.gr προτείνει τα 7+ 1 βιβλία που θα διαβάσεις αυτή την άνοιξη – Ανάμεσά τους ένα Καστοριανής συγγραφέα!

Ανοιξιάτικες προτάσεις βιβλίων που εξάπτουν τη φαντασία μας και κρατούν τον νου μας σε εγρήγορση

Το star.gr παρουσιάζει νέες προτάσεις βιβλίων για να  γεμίσουμε τις ανοιξιάτικες μέρες μας με περιπέτεια, φιλοσοφία, μυστήριο,φαντασία και έξαψη!

«Οι Κόρες της Σελήνης» της Τζόχα Αλχάρντι από τις εκδόσεις Gutenberg

Το πρώτο αραβικό μυθιστόρημα που τιμήθηκε με το βραβείο Man Booker International. Ο αραβικός κόσμος πέρα από προκαταλήψεις και στερεότυπα, μέσα από την ιστορία τριών γυναικών και με τη ματιά της πρώτης λογοτέχνιδας από χώρα του Περσικού Κόλπου που απέσπασε τόσο σημαντική διεθνή διάκριση.

Τρεις αδελφές από το Ομάν, τρεις διαφορετικοί χαρακτήρες, τρεις διαφορετικές επιλογές ζωής: Η Μάγια, μετά από μια ερωτική απογοήτευση, παντρεύεται τον άντρα που επιλέγει ο πατέρας της. Η Άσμα δέχεται το προξενιό που της κάνουν από αίσθηση καθήκοντος και για ν’ αποκτήσει παιδιά. Η Χάουλα αρνείται όλες τις προτάσεις γάμου περιμένοντας να επιστρέψει ο εξαφανισμένος στον Καναδά παιδικός της έρωτας.

Σύμφωνα με τον Guardian «Οι Κόρες της Σελήνης» μας επιτρέπουν  να δούμε από κοντά έναν πολιτισμό σε μεγάλο βαθμό άγνωστο στη Δύση, κάτι πραγματικά συναρπαστικό.

“Μνήμες εδεσματολογίου” της Σοφίας Κλειούση κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Δωδώνη

Στις Μνήμες Εδεσματολογίου απεικονίζεται μια εποχή μεταβατική κατά την οποία η κοινωνία μετασχηματίζεται και εισέρχεται στο στάδιο του καταναλωτισμού και του νεοπλουτισμού. Διαγράφονται στάσεις, ήθη και ανθρώπινες συμπεριφορές από τα νοσταλγικά χρόνια της αθωότητας μέχρι την πρόσφατη κρίση, οικονομική και αξιακή.Οι ιστορίες στις Μνήμες Εδεσματολογίου δεν έχουν την πρόθεση μιας αυτοβιογραφίας. Είναι εν τέλει οι δικές μας ιστορίες. Ένα τρυφερό κοίταγμα στην «πρώτη πατρίδα» μας, στην παιδικότητα, όταν ακόμη ο κόσμος είναι αδιάσπαστος και αρραγής.

Περισσότερα στο star.gr

“Μνήμες Εδεσματολογίου”: Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Σοφίας Κλειούση

Back to top button