Η καλύτερη συνταγή για μαρμελάδα φράουλα από τη Μαρία
Υλικά :
1 κιλό φράουλες
800 γραμ. ζάχαρη
1/2 λεμόνι (χυμός)
Εκτέλεση:
Πλένουμε σχολαστικά τις φράουλες. Αφαιρούμε το κοτσανάκι. Με το χέρι τις λιώνουμε ζουλώντας τες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση. Τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τις αφήνουμε όλο το βράδυ .
την επομένη αφήνουμε να πάρουν βράση σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ξαφρίζουμε τον αφρό όποτε είναι αναγκαίο.
Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν μένει ελαφρώς συμπυκνωμένη μάζα πάνω στην ξύλινη κουτάλα. Τότε προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 2΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Πρέπει να είναι ζεστά και αποστειρωμένα τα βάζα και ζεστή η μαρμελάδα. Γεμίζουμε κάθε βαζάκι μέχρι το χείλος.
Σφραγίζουμε καλά με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα (με το καπάκι προς τα κάτω). Τ” αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν. Μετά τα αποθηκεύουμε.
Καλή επιτυχία.
Μαρία Δέτσκα-Βαενά