Καστοριά

Κίμων Μηταλίδης: Μη ρίχνουμε το ανάθεμα στα παιδιά…

Η εικόνα είναι από χθες το βράδυ από την περιοχή του Σταυρού στην Καστοριά, όπου πολλές δεκάδες νέοι της πόλης μας συγκεντρώθηκαν εκεί για να διασκεδάσουν.

Αναμφίβολα είναι μία λάθος κίνηση η οποία θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία αφού δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία, όμως….

Πως να κρατήσεις τα παιδιά στο σπίτι, και με τα σχολεία κλειστά καθώς και με όλες τις δραστηριότητες τους να μην πραγματοποιούνται;

Που μπορούσαν να πάνε όταν όλα τα καφέ και τα μπαράκια είναι κλειστά; Με τις εικόνες ανά την Ελλάδα είναι επιτακτική ανάγκη να ανοίξουν νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό.

Τι παραδείγματα έχουν πάρει από τους μεγαλύτερους που συνωστίζονται σε εγκαίνια πλατειών ή τους καθηγητές τους να πραγματοποιούν πορείες, χωρίς μέτρα διαφύλαξης της υγείας και στις δύο περιπτώσεις.

Όλοι έχουμε υπάρξει παιδιά και πρέπει να θυμηθούμε ότι τα παιδιά λειτουργούν με πρότυπα που τους δίνουμε εμείς και σίγουρα με έναν μεγαλύτερο αυθορμητισμό.

Ας μην ρίχνουμε το ανάθεμα στα παιδιά, αλλά στην κοινωνία που έχουμε δημιουργήσει.

Ας μιλήσουν ξανά οι γονείς στα παιδιά και να τα ενημερώσουν για τον κίνδυνο που μπορεί να μεταφέρουν στον σπίτι αν κολλήσουν τον ιό και πόσο επικίνδυνο μπορεί αν είναι αυτό για τους αγαπημένους τους.

Τελικά καταλήγω πως τα τελευταία που φταίνε είναι τα παιδιά!

 

 

 

Back to top button