ΓούναΚαστοριάΚοζάνηΠροκηρύξεις

Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Γούνας “Ο Προφήτης Ηλίας” για τις 500 θέσεις στο business plan

Οι 500 θέσεις για γουνοποιητικές επιχειρήσεις που περιλαμβάνονταν στο business plan της Ε.Ο.Γ.  σε συνεργασία με την Π.Δ.Μ. είχαν ανακοινωθεί από  τον κ. Καρυπίδη πως ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο του 2015.

 Ήταν γνωστές στο Σωματείο μας και περιμέναμε την υλοποίησή τους μετά τις εκλογές καθώς ήταν ένα πρόγραμμα για τη διατήρηση θέσεων εργασίας.

 Επειδή δεν βλέπαμε κανένα ενδιαφέρον  από τους τοπικούς φορείς ενημερώσαμε εγκαίρως (τον Οκτώβριο του 2020) τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς  κ. Σαββόπουλο, τον δήμαρχο Καστοριάς  κ. Κορεντσίδη και τους βουλευτές του νομού μας, για να προχωρήσει το πρόγραμμα.

 Αυτό που μαθαίνουμε από τα Μ.Μ.Ε. είναι πως η νέα περιφερειακή αρχή καθυστέρησε το έργο, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο της απένταξης του έργου.

 Προφανώς το κονδύλι αυτό μπορεί να προορίζεται για άλλους σκοπούς και όχι για τους εργαζόμενους που ιδιαίτερα με την κρίση της πανδημίας που  αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα ακόμη και επιβίωσης.

 Έστω και όψιμα καλούμε την Περιφερειακή αρχή να επαναφέρει το πρόγραμμα προς όφελος των γουνεργατών και των γουνοποιητικών επιχειρήσεων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Δ.Σ.                            Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ε. ΜΑΡΚΟΥ                                               Μ. ΑΛΜΠΑΝΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΠΑΡΕΜΦΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ – ΄΄Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ΄΄

Καστοριά , 16/05/2020

Back to top button