ΚαστοριάΝεστόριο

Ολική αποκατάσταση της υδροδότησης στην Κοτύλη (φωτογραφίες)

Η ύδρευση της Κοτύλης παρουσιάζει σημαντικά και διαχρονικά προβλήματα. Σε τέτοιο βαθμό που υπάρχουν περίοδοι με λίγο έως καθόλου νερό σε αρκετά σπίτια του χωριού. Την ίδια ώρα που το νερό είναι λιγοστό, οι αντλίες δουλεύουν συνεχώς επί 24 ώρες, εκτοξεύοντας το κόστος για ηλεκτρικό ρεύμα σε υψηλά επίπεδα (αρκετές χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο). Συνεπώς, η συνεχής λειτουργία των αντλιών σε συνδυασμό με λιγοστό νερό στις βρύσες υποδηλώνει διαρροές στο δίκτυο ύδρευσης.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ολόκληρο τον Φεβρουάριο συνεργεία του Δήμου Νεστορίου προχώρησαν σε σειρά παρεμβάσεων και εργασιών σε διάφορα σημεία του δικτύου σχεδόν σε όλο το χωριό. Οι εργασίες σταμάτησαν στις αρχές Μαρτίου, λόγω κορονοϊού και καιρικών συνθηκών. Από αρχές Μαΐου, τα δημοτικά συνεργεία επανήλθαν και οι εργασίες συνεχίστηκαν.

Συνολικά εντοπίστηκαν πάνω από 10 σημεία με μικρότερες ή μεγαλύτερες βλάβες, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν και αποκαταστάθηκαν όλες. Ταυτόχρονα τοποθετήθηκαν βάνες χωρίζοντας το δίκτυο σε επιπλέον τμήματα – ζώνες. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται ταχύτερα και ακριβέστερα ο εντοπισμός των βλαβών, κυρίως δε σε περίπτωση βλάβης και για την αντιμετώπισή της δεν θα διακόπτεται πλέον η υδροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος ή στο σύνολο του δικτύου και συνεπώς σε όλα τα σπίτια του χωριού, παρά μόνο στο τμήμα – ζώνη που εντοπίζεται η βλάβη.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω υπήρξε η αποκατάσταση της υδροδότησης σε ολόκληρη την Κοτύλη. Η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά, αλλά θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το ζήτημα και αν χρειαστεί, θα παρέμβουμε ξανά. Παράλληλα, θα επιτευχθεί εξοικονόμηση δημοτικών πόρων με τον περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και τη σχετική δαπάνη προς τη ΔΕΗ, και οι πόροι αυτοί θα διοχετευθούν σε άλλες ανάγκες του Δήμου και των δημοτών. Τέλος, έγινε καθαρισμός και χλωρίωση των δεξαμενών της Κοτύλης.

Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Χρ. Γκοσλιόπουλο, τους Αντιδημάρχους Ι. Νταούτη – Γ. Καραβασίλη και τους εργαζόμενους στον Δήμο για τις εργασίες όλο αυτό το χρονικό διάστημα, όπως επίσης τους κατοίκους της Κοτύλης και όλους τους συγχωριανούς μου για την κατανόηση και τη συνεργασία.

Χρήστος Κοσμάς

Back to top button