Καστοριά

“Σχεδίασε τον πρώτο σου ηλεκτρικό κινητήρα” με τον Δημήτρη Γκίτσο (βίντεο)

Ο συμπολίτης μας Δημήτριος Γκίτσος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο webinar “Σχεδίασε τον πρώτο σου ηλεκτρικό κινητήρα”

Ο Δημήτριος Γ. Γκίτσος είναι απόφοιτος της στρατιωτικής σχολής ΣΤΥΑ και ηλεκτρολόγος της Πολεμικής Αεροπορίας. Παράλληλα φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, αποτελεί μέλος της ερευνητικής ομάδας Prometheus Eco Racing NTUA Team. Είναι ο υπεύθυνος για το σχεδιασμό και την κατασκευή ηλεκτρικού κινητήρα για όχημα εξοικονόμησης ενέργειας.

Η Prometheus Eco Racing είναι η αγωνιστική ομάδα ενεργειακής απόδοσης της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΗΜΜΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στελεχώνεται κυρίως από προπτυχιακούς φοιτητές καθώς και υποψήφιους διδάκτορες. Τα μέλη της ομάδας σχεδιάζουν και κατασκευάζουν εξ ολοκλήρου ηλεκτρικά οχήματα υψηλής απόδοσης. Διαγωνίζονται στον ετήσιο διαγωνισμό απόδοσης και καινοτομίας, Shell Eco Marathon, απέναντι σε κάποια από τα καλύτερα Πανεπιστήμια παγκοσμίως. Με ένα όχημα πρωτότυπο, φιλικό προς το περιβάλλον και κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από την ομάδα

η διαδρομή Αθήνα Θεσσαλονίκη κοστίζει περίπου 0,2 €.

Στόχος της ομάδας για τη φετινή χρονιά είναι η κατασκευή ενός νέου «οχήματος πόλης» που θα διαγωνιστεί με άλλα αντίστοιχα οχήματα στην κατηγορία “Urban Concept”. Πρόσφατα (9.5.20)  διοργάνωσε το πρώτο της webinar, με τίτλο:

“Σχεδίασε τον πρώτο σου ηλεκτρικό κινητήρα.”

Θέματα που συζητήθηκαν:
1. Επικαιρότητα των Ηλεκτρικών Μηχανών
2. Αρχές Λειτουργίας
3. Σχεδιασμός και Ανάλυση Απλού Κινητήρα Με τη Χρήση Λογισμικού

Ο συμπολίτης μας Δημήτριος Γκίτσος ήταν ο κεντρικός ομιλητής.

1ο μέρος:

2ο μέρος:

(Για την παρακολούθηση δεν προαπαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις.)

 

 

 

Back to top button