Ελλάδα

Τα μέτρα για τις επιχειρήσεις που ανακοίνωσε ο Αδ. Γεωργιάδης

Στο πλαίσιο στήριξης των επιχειρήσεων αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στην κοινή συνέντευξη με τους υπουργούς Οικονομίας, Εργασίας και Τουρισμού, όπου παρουσιάστηκε το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υπουργό υπουργό Ανάπτυξης:

  • Έχει ενεργοποιηθεί ήδη το πρόγραμμα της αναπτυξιακής τράπεζας ΤΕΠΙΧ ΙΙ μέσω το οποίου θα διατεθούν δάνεια συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ.
  • Στις αρχές Ιουνίου θα ενεργοποιηθεί πρόγραμμα συνολικού ύψους 7 διασ. ευρώ μέσω του οποίου οι τράπεζες θα παρέχουν δάνεια σε επιχειρήσεις με εγγυημένο το 80% του κεφαλαίου. Η πρόσκληση για τη συμμετοχή των τραπεζών λήγει στις 26 Μαΐου.
  • Έχουν σχεδιαστεί μια σειρά χρηματοδοτικά εργαλεία για τη δανειοδότηση αναπτυξιακών έργων μέσω των οποίων αναμένεται να κινητοποιηθούν κεφάλαια 5 δισ. ευρώ. Το συνολικό ύψος των κεφαλαίων που διατίθεται από το κράτος για τα συγκεκριμένα εργαλεία ανέρχεται σε 1,28 δισ. Ευρώ.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι μέσω του αναπτυξιακού νόμου θα χρηματοδοτηθούν μεγάλες επενδύσεις με επιπλέον κεφάλαια 2,7 δισ. ευρώ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία αναμένεται να προωθηθούν 40 μεγάλα έργα συνολικού ύψους 6 δισ. Ευρώ.

Τέλος, εξήγγειλε την δημιουργία παρατηρητηρίου ρευστότητας, το οποίο σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης «θα ελέγχει την ταχύτητα απόδοσης των δανείων από τις τράπεζες».

tvxs.gr

Back to top button