ΑθλητικάΕκδηλώσειςΚαστοριά

Εορταστική εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος


Στις 25 Μαΐου 2020 συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ιστορική στιγμή της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδος από την ομάδα μας το 1980. Εν όψει της σημαδιακής αυτής ημερομηνίας, όχι μόνο για την ομάδα, αλλά και για ολόκληρη την πόλη, προσκαλούμε τον φίλαθλο κόσμο της, στην επετειακή-εορταστική εκδήλωση που θα λάβει χώρα την επετειακή αυτή ημερομηνία, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα.

Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Αθλητισμού και Πολιτισμού και πιο συγκεκριμένα με τους αρμόδιους αντιδήμαρχους, Κους Δοκόπουλο Πέτρο και Μουρατίδη Χρήστο αντίστοιχα, σχεδιάστηκε μια σεμνή εκδήλωση για να αποτίσουμε “φόρο τιμής” για μια ακόμη χρονιά στην θρυλική εκείνη ομάδα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας με όλους τους κανόνες υγιεινής που απαιτεί η νέα πραγματικότητα. Μεταξύ άλλων, στις 7μμ, θα προβληθεί από προτζέκτορα ο αλησμόνητος για όλους τους Καστοριανούς, τελικός. Εκεί, στο πάρκο, στο σημείο ακριβώς που ήταν η θρυλική έδρα της ομάδας, το καυτό “ξερό”. Το παρόν στην εκδήλωση, από την χρυσή ενδεκάδα του τελικού, αναμένεται να δώσουν οι τρεις σκόρερ της, οι Κύριοι Γιάννης Δίντσικος, Λάκης Σημαιοφορίδης και Δημήτρης Τσιρώνης. Παρόν και αρχηγός της ερυθροκίτρινης αρμάδας Κος Παράσχος Γεώργιος.

Επιπροσθέτως, και μετά από συνάντηση του Κου Ουσταμπασίδη με τον Βουλευτή ΚοΤζηκαλάγια, ελήφθη η διαβεβαίωση ότι ο Κος Βουλευτής προτίθεται να δώσει το παρόν στην εκδήλωση, μαζί με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κο Χάτσιο, με σκοπό την παράδοση του βαρύτιμου τροπαίου στον σύλλογο και την περαιτερω αξιοποίηση του.

Είναι γεγονός και μέσα στο γενικότερο οικονομικό κλίμα των τελευταίων ετών, η ομάδα δεν διάγει “εύκολες” ημέρες. Παλεύουμε με νύχια και δόντια να μπει σε μια τάξη. Το πρώτο (και μόνιμο) βήμα για την πραγματοποίηση αυτού του ιερού σκοπού είναι να μην ξεχαστεί ποτέ η Ιστορία της αγαπημένης μας ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Γιατί ως γνωστό, λαός που λησμονεί την ιστορία του είναι λαός καταδικασμένος. Και μπορεί να παλεύουμε με Θεούς και δαίμονες να κρατήσουμε ζωντανά τα ερυθροκίτρινα χρώματα, την ιστορία τους όμως έχουμε υποχρέωση να την κάνουμε γνωστή στις νέες γενιές. Και έτσι θα γίνει.

Η επερχόμενη εκδήλωση και η προθυμία συνεργασίας από όλους τους εμπλεκόμενους, δείχνει ότι οι Καστοριανοί ενωμένοι και αφήνοντας πίσω τα άσχημα κοιτάμε μπροστά για το καλό της ομάδας, μακρυά από προσωπικούς εγωισμούς και αντιπαλότητες. Στην εκδήλωση αυτή προσκεκλημένοι είναι όλοι. Και είμαστε σίγουροι ότι θα είναι. Γιατί την ΚΑΣΤΟΡΙΑ την αγαπάμε όλοι, ο καθένας ίσως με τον τρόπο του. Και μας χρειάζεται όλους ενωμένους περισσότερο από ποτέ.

Γιατί η ΚΑΣΤΟΡΙΑ δεν είναι ο εκάστοτε πρόεδρος δεν είναι καν πρόσωπα. Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ . Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΕΜΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟΝ ΚΑΣΤΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ.

Υ. Γ Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Καστοριάς και όλους τους προαναφερθέντες θεσμικούς παράγοντες, αλλά και τον Σύλλογο Γουνοποιών “Προφήτης Ηλίας” που στηρίζει και αυτός με ιδιαίτερη ζέση την επερχόμενη τιμητική εκδήλωση.

Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ

Back to top button