Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καταφθάνουν τα βιβλία στα άδεια σχολεία

Μέχρι το 2011, οι δάσκαλοι των σχολείων του Άργους Ορεστικού και περιχώρων, μεταβαίναμε στην Καστοριά, φορτώναμε τα βιβλία στα αυτοκίνητά μας και τα μεταφέραμε στα σχολειά μας!

Αυτή τη δυσλειτουργία προσπαθήσαμε με τον τότε Διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καστοριάς συνάδελφο Γεώργιο Μασλάρη, να διευθετήσουμε με τη δημιουργία ενός κέντρου διανομής στη συμπρωτεύουσα του ακριτικού νομού μας. Αρχικά, υπήρξε μία δυσκολία για το ποιο σχολείο θα αναλάβει αυτήν την υποχρέωση, με τους Διευθυντές να προβάλλουν διάφορα προσκόμματα…
Μπροστά, λοιπόν, στον ορατό κίνδυνο να μην ευοδωθεί το σχέδιό μας, δέχθηκα τελικά προς όφελος όλων μας να δημιουργηθεί ένα νέο κέντρο διανομής και αποθήκευσης σχολικών βιβλίων στο διδακτήριο του 4ου Δημοτικού Σχολείου, παρά τη δραματική έλλειψη αποθηκευτικών χώρων, δίνοντας έτσι, λύση σ’ ένα χρόνιο πρόβλημα, που ταλαιπωρούσε τους εκπαιδευτικούς εννιά δημοτικών σχολείων.
Την Παρασκευή, λοιπόν, 22 Μαΐου, πρωί-πρωί κατέφθασε το φορτηγό της μεταφορικής εταιρείας από τη γειτονική Κοζάνη, ξεφορτώσαμε τις παλέτες με το πολύτιμο υλικό και με μία άψογη, συντονισμένη και κεραυνοβόλα επιχείρηση, μεταφορτώθηκαν απευθείας σε φορτηγό του Δήμου Άργους Ορεστικού, προκειμένου να διανεμηθούν στις σχολικές μονάδες.
Ως Διευθυντής, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους υπεύθυνους επιχειρήσεων του Δήμου μας, Κωνσταντίνο Καράτζιο και Θωμά Ζησόπουλο, καθώς και τους έμπειρους και αποτελεσματικούς υπαλλήλους, Πασχάλη Ρορόπουλο και Αργύριο Φωτιάδη, για την άμεση και έγκαιρη μεταφορά των βιβλίων στο φυσικό τους χώρο.
Για μία ακόμη φορά ο Δήμος Άργους Ορεστικού έδρασε ακαριαία, αποδεικνύοντας την απόλυτη υπευθυνότητα σε θέματα παιδείας και εκπαίδευσης, αλλά και την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράστασή του προς τους εκπαιδευτικούς της ακριτικής περιοχής μας.
Ο αγαπητός και φίλος Αργύρης, ατενίζει το μέλλον και την εξέλιξη της πανδημίας με αισιοδοξία …
Αριστερά της φωτογραφίας και στην πόρτα του οδηγού ο ακούραστος, ασταμάτητος και μαχητής Πασχάλης, ο οποίος πρωί-πρωί είχε ένα μικροατύχημα στο χέρι και με δεμένο το τραύμα επιστρέφοντας από το Κέντρο Υγείας, συνέχισε να εργάζεται!
Αργύρη και Πασχάλη, σας συγχαίρω και σας θαυμάζω!
Λεωνίδας Οικονομίδης

Back to top button