ΓούναΚαστοριά

Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Γούνας στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Το σωματείο μας στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, των εργαζομένων στις εργολαβίες και των αυτοαπασχολούμενων.  Στηρίζουμε τον αγώνα τους ενάντια στους διαλυτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και καλούμε το λαό της περιοχής να στηρίξει τα δικαία αιτήματα  τους. Με τις κινητοποιήσεις  τους έδωσαν αγωνιστική απάντηση στις μεθοδεύσεις ειδικού εκκαθαριστή και κυβέρνησης, που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να συκοφαντήσουν τον αγώνα τους, επιχειρώντας να ρίξουν στους εργαζόμενους τις ευθύνες για την οριακή κατάσταση στην οποία έχει φέρει τη ΛΑΡΚΟ η χρόνια πολιτική υπηρέτησης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι εργαζόμενοι, απαιτούν την απόσυρση της τροπολογίας για την ειδική  εκκαθάριση, που ήδη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχει οδηγήσει τη ΛΑΡΚΟ σε οριακό σημείο λειτουργίας, έχει πετσοκόψει μισθούς και δικαιώματα, συμβάλλοντας στην περαιτέρω απαξίωσή της και διαμορφώνοντας ευνοϊκές συνθήκες για την εκποίησή της.

Οι ίδιοι σταμάτησαν την παραγωγή για να πουλήσουν τη ΛΑΡΚΟ τζάμπα, οι ίδιοι κόβουν μισθούς και δικαιώματα για να παραδώσουν φτηνό προσωπικό.  Ενώ παράλληλα εισάγουν και το εκβιαστικό δίλημμα ότι στην περίπτωση που δεν προχωρήσουν οι διαδικασίες για το ξεπούλημα η εταιρεία θα κλείσει.

H συγκεκριμένη εξέλιξη θα έχει σημαντικές συνέπειες και για τον Νομό Καστοριάς αφού εργάζονται πάνω από 160 άτομα.

Το γεγονός είναι ότι αυτή η τροπολογία υποθηκεύει το μέλλον των εργαζομένων, αλλά και της ίδιας της χώρας. Οι ευθύνες για την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ ανήκουν σε όλες τις κυβερνήσεις και σε αυτούς που διαχρονικά στήριξαν αυτήν την πολιτική. Ο πραγματικός στόχος είναι να δοθούν η ΛΑΡΚΟ και ο ορυκτός πλούτος σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του κλάδου, που ήδη εδώ και καιρό έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους.

Αυτήν την περίοδο και μπροστά στη νέα καπιταλιστική κρίση ρέουν δισεκατομμύρια, εμφανίζονται “μαξιλάρια”, χρήματα που δίνονται στους επιχειρηματικούς ομίλους και τα μονοπώλια, αλλά όχι για τη ΛΑΡΚΟ, που θέλουν να σταματήσει να λειτουργεί. Επιδιώκουν να συνεχιστεί το έγκλημα.

Ζητάμε την απόσυρση της τροπολογίας, τη στήριξη της εταιρείας για να συνεχίσει να λειτουργεί υπό δημόσιο έλεγχο, τον εκσυγχρονισμό της και την εξασφάλιση όλων των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους και να δοθούν όλα τα δεδουλευμένα.

Σήμερα υπάρχουν  τεράστιες δυνατότητες για την ανάπτυξη επιχειρήσεων και υποδομών κρίσιμων για την ευημερία του λαού,  το γεγονός είναι ότι αυτές οι δυνατότητες είτε υπονομεύονται είτε παραχωρούνται προς εκμετάλλευση στο μεγάλο κεφάλαιο.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ  ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ –           ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ    ΝΟΜΟΥ  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 

Back to top button