Τυρόπιτα με ανθότυρο από την Ελεάννα Βλαχοπούλου
ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1/2 κιλό ανθότυρο
2 αυγά
1/2 κουτί σόδα(ανθρακούχο νερό)
1/2 κουτί γάλα(όσο και η σόδα)
βούτυρο και ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνω το βούτυρο και το ανακατεύω με το ελαιόλαδο.Παίρνω ένα τετράγωνο ταψί και στρώνω τα μισά φύλλα κάτω αφού τα λαδώσω ένα ένα.Στρώνω το ανθότυρο, στο οποίο έχω ρίξει μαύρο πιπέρι και καλύπτω με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, την σόδα και το γάλα και τα ρίχνω επάνω στην πίτα, την οποία προηγουμένως έχω χαράξει σε κομμάτια. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 για 3 τέταρτα της ώρας..
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ