Καστοριά

Οι παρεμβάσεις του Δήμου στον εσωτερικό γύρο της λίμνης και κάποιες επισημάνσεις (σειρά φωτογραφιών)

Με τις εργασίες καθαρισμού, βελτίωσης και αποκατάστασης, τμημάτων, του δρόμου, στον εσωτερικό γύρο της λίμνης, από τον Δήμο Καστοριάς, έχει αναδειχθεί πραγματικά, όλη η περιοχή και ιδιαίτερα κάποια σημεία, όπως είναι π.χ, το πεζοδρόμιο κάτω από το Νοσοκομείο προς τη Σπηλιά του Δράκου, ο χώρος στην «Γκουλουμπίτσα», τα «μαγαζιά» και άλλα όμορφα μέρη του «γύρου», προς τέρψη των περιπατητών και όχι μόνο.

Παράλληλα, αποκαταστάθηκε, το εδώ και χρόνια, επικίνδυνο «φάγωμα» του δρόμου δίπλα στη λίμνη, λίγο πριν τη Μαυριώτισσα, το οποίο επισημαίναμε εδώ και χρόνια, αλλά «φωνή βοώντος εν τη ερήμω».

Η δε τοποθέτηση, νέων παγκακίων και οι νέοι κάδοι απορριμμάτων, έχουν προσδώσει, πέραν της αναγκαιότητάς τους, μια επιπλέον αισθητική, σε όλη τη διαδρομή. Πραγματικά, πρόκειται για μια τεράστια παρέμβαση του Δήμου μας, που ανάλογή της, δεν έγινε, από καμία μέχρι σήμερα δημοτική αρχή.

Θα θέλαμε όμως στο σημείο αυτό, να κάνουμε κάποιες επισημάνσεις,  που θα βοηθήσουν, πιστεύουμε, τον δήμο μας, να παρέμβει βελτιωτικά και αισθητικά, στις εν λόγω εργασίες που πραγματοποίησε.

  1. Ξεκινώντας την διαδρομή, προς τη Σπηλιά του Δράκου, κάτω από το Νοσοκομείο, βλέπεις ψηλά τον πληροφοριακό ηλεκτρονικό πίνακα που εδώ και χρόνια είναι τοποθετημένος και ο οποίος, εκτός από τις πρώτες μέρες, στη συνέχεια και μέχρι σήμερα, δεν λειτούργησε. Αν όντως εξυπηρετεί, ας λειτουργήσει επιτέλους, διαφορετικά, ας απομακρυνθεί. Παράλληλα, κατά μήκος του πεζοδρομίου πρός τη Σπηλιά του Δράκου, υπάρχουν φωτιστικά, τα οποία θα πρέπει απαραίτητα να συντηρηθούν, καθαριστούν και φωτιστούν.
  2. Μετά το κόψιμο – κλάδεμα των κλαδιών των δένδρων, πολλά απ’ αυτά είναι αφημένα προς τη μεριά του βουνού – κάποια και μέσα στη λίμνη – και θα πρέπει να απομακρυνθούν, παράλληλα δε, να γίνει ένας επιμελέστερος καθαρισμός.
  3. Ο δρόμος, μετά την «Γκουλουμπίτσα», προς τη μεριά της λίμνης, έχει σε δύο σημεία του, όπως παρατηρήσαμε, επικίνδυνες «τυφλές» τρύπες, σημασμένες πρόχειρα με κλαδιά, οι οποίες θα πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν.
  4. Σε κάποια σημεία, φαίνεται ότι τα μηχανήματα, έχουν σπρώξει τα χώματα, στην άκρη της λίμνης, τα οποία σίγουρα θα φύγουν μέσα σ’ αυτή (βλέπε φωτο απέναντι από τα «μαγαζιά»), ενώ θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα, ώστε τα χώματα από τη μεριά του βουνού, να συγκρατηθούν και να μη καταλαμβάνουν το οδόστρωμα.
  5. Τέλος, θα πρέπει να συντηρηθούν, καθαριστούν, φωτιστούν και τα φωτιστικά, που υπάρχουν, από τον Αη – Σωτήρα, μέχρι τον Ναυτικό μας Όμιλο.

Κι επειδή κε Δήμαρχε, «στη βράση κολλάει το σίδερο», καλό θα είναι – αν βέβαια υιοθετείτε τις επισημάνσεις μας – να δρομολογηθούν άμεσα κι αυτές, ώστε να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο, το παζλ, της παρέμβασης αυτής.

Δείτε τη σειρά φωτογραφιών στο fonikastorias.gr

 

Back to top button