Καστοριά

Καστοριά: Συνεδρίαση της Εταιρίας Τουρισμού για τα προβλήματα του ξενοδοχειακού κλάδου (φωτο)

 

   Τα σοβαρά ζητήματα που προέκυψαν  κατά  την διάρκεια της πανδημίας  και στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο στην  Δυτική Μακεδονία,  καθώς   και τα δομικά ζητήματα της Εταιρίας Τουρισμού, συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας  την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των εκπροσώπων των Συλλόγων Ξενοδόχων των Τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων , έχοντας ληφθεί τα προβλεπόμενα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Οι εκπρόσωποι των Ξενοδόχων έθεσαν υπόψιν του σώματος υπόμνημα με τα αιτήματά τους, τονίζοντας  ότι <<ο κλάδος τους πλήττεται έντονα από την κρίση εξαιτίας του κορωνοϊου>>.

Ο Πρόεδρος  της εταιρίας  Γιώργος Βαβλιάρας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης,  εισηγήθηκε την υλοποίηση προγράμματος με θέμα «Διαχείριση Κρίσης στον Ξενοδοχειακό κλάδο της Δυτικής Μακεδονίας»,  για τα καταλύματα και τις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.  Η πρόταση του έγινε  αποδεκτή από τα μέλη του Διοικητικού  Συμβουλίου.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αρχικά

  • Την ηλεκτρονική κατάρτιση ιδιοκτητών/προσωπικού, για την καλύτερη δυνατή διαχείριση των επιχειρήσεων  την περίοδο της πανδημίας, από εξειδικευμένο στον τουρισμό συνεργάτη της Εταιρίας Τουρισμού.
  • Την παραγωγή και διανομή διαφημιστικού σποτ για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας.

Τέλος ο Πρόεδρος της Εταιρίας Τουρισμού  Γιώργος Βαβλιάρας  και τα μέλη της, επεσήμαναν  την σημασία του τουριστικού κλάδου και των εμπλεκόμενων φορέων του Τουρισμού, στην αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας τονίζοντας  <<πως η στήριξη που θα δοθεί από την πλευρά της Εταιρίας Τουρισμού θα έχει διάρκεια ενώ θα αξιοποιηθούν   εργαλεία και δυνατότητες της Εταιρίας>> 

Back to top button