Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Δούκισσα (φωτογραφίες)

https://1.bp.blogspot.com/-LbHN1h9oO-g/XsbEDGLj4KI/AAAAAAAAK9M/OSIVw4pL7ioyNQBauUp0B9-mNAX1X6fMQCLcBGAsYHQ/s1600/12.jpg

Μια τούρτα σήμερα σας παρουσιάζουμε φίλοι μου, βγαλμένη από τις αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων. Θυμίζει τόσο πολύ τον κορμό, ή μωσαϊκό, το γλυκό με το οποίο μεγαλώσαμε. Πιο ελαφριά όμως αλλά το ίδιο απολαυστική. Δεν χρειάζεται ψήσιμο, και δεν παίρνει πάνω από 15 λεπτά για να την φτιάξουμε.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, ας δούμε πως γίνεται και ώσπου να την διαβάσετε θα την έχετε φτιάξει!

Υλικά:

βάση:

120γρ βούτυρο

180γρ σοκολάτα κουβερτούρα

200γρ ζαχαρούχο γάλα (μισή συσκευασία)

80γρ κορν φλάουερ βανίλια

1 λίτρο γάλα φρέσκο

10 κουτάλια ζάχαρη

-450γρ μπισκότα πτι μπερ σπασμένα

επικάλυψη:

1 κουτί σαντιγί Morfat

200γρ ζαχαρούχο γάλα (μισή συσκευασία)

1 βανίλια

-στόλισμα

τρούφα ή νιφάδες σοκολάτας

Οδηγίες και φωτογραφίες στο masasoura.blogspot.com

Μαρία Παπαϊωάννου

Back to top button