Καστοριά

Οι δράσεις του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών ΚΕΛΕΤΡΟΝ τον Μάιο

  • Το Δ.Σ και τα μέλη του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών <<ΚΕΛΕΤΡΟΝ>>, με την έξοδο από την α’ φάση της πανδημίας του Κορωναιού και την συνεπαγόμενη κοινωνική αποστασιοποίηση, επανήλθαν δυναμικά στις δράσεις για τον εξωραϊσμό των χώρων του οικισμού των Νέων Εργατικών κατοικιών και της ευρύτερης περιοχής Χλόης, ήδη από το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Με σχεδιασμό και εξαιρετική συνεργασία με τις  Υπηρεσίες, την συμβολή των εργαζομένων του Δήμου Καστοριάς και με άριστη  συνεννόηση με τους Αντιδημάρχους κκ ΛΙΤΣΚΑ Διονύση, ΛΙΑΜΗ  Άκη , ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ Τριαντάφυλλο και τον Δήμαρχο Καστοριάς κ. ΚΟΡΕΝΤΣΙΔΗ Ιωάννη, υλοποιήσαμε με επιτυχία έργα αποκατάστασης του πρασίνου και της καθαριότητας στους κοινόχρηστους χώρους των Νέων Εργατικών Κατοικιών Καστοριάς (πλατείες, γήπεδο ,παιδικές χαρές, κοινόχρηστους χώρους), με την παροχή και προσωπικής εργασίας  του Αντιδημάρχου κ. ΛΙΤΣΚΑ Διονύση, την αποκατάσταση βλαβών τμημάτων φωτιστικών κήπου στον οικισμό και την επιδιόρθωση των προβολέων της κεντρικής πλατείας, καθώς και την αντικατάσταση 100 καμένων λαμπτήρων. 

  • Επίσης υλοποιήσαμε μία σημαντική παρέμβαση στον χώρο του στρατοπέδου ΛΕΜ, που εφάπτεται του οικιστικού ιστού των Νέων Εργατικών Κατοικιών και αφορά την αποκομιδή και απομάκρυνση οικοδομικών υλικών, άχρηστων αντικειμένων και ξερών κλαδιών. Για την  υλοποίηση της δράσης, εργάστηκαν εντατικά επί  τετραήμερο, βαρέα μηχανήματα του Δήμου Καστοριάς (Τσάπα, Φορτηγά), με την παροχή και προσωπικής εργασίας του Αντιδημάρχου κ ΛΙΑΜΗ Άκη

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, στα πλαίσια διαφύλαξης και προστασίας του περιβάλλοντος και της ανάδειξης της ομορφιάς της περιοχής μας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του οικισμού μας, ότι θα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού τους χώρους που καθαρίσθηκαν και αναπλάσθηκαν, από ασυνείδητους συμπολίτες, που μετέτρεψαν το στρατόπεδο σε μικρή χωματερή.

Έχοντας ως προοπτική την  περαιτέρω αξιοποίηση τους, σύμφωνα με προτάσεις που έχουμε καταθέσει ήδη στην Δημοτική Αρχή (Δημιουργία χώρων αναψυχής και πρασίνου, αθλητικών εγκαταστάσεων, πάρκου και παιδικών χαρών κλπ), μετά την αναγκαία τακτοποίηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του πρώην στρατοπέδου ΛΕΜ, στην περιοχή Χλόη.

Το Δ.Σ του συλλόγου μας, αισθάνεται την βαθύτατη υποχρέωση να απευθύνει τα εύσημα και την ικανοποίηση του, για την άμεση επέμβαση και την ταχύτατη κατάσβεση της πυρκαγιάς, στην:

α) Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς και στα πληρώματα των οχημάτων που προσέτρεξαν  στο σημείο και ενήργησαν με απόλυτο επαγγελματισμό, υπό την άριστη καθοδήγηση του Πύραρχου Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Καστοριάς, κ. ΤΣΑΛΙΚΗ Κωνσταντίνο.

β) Στους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, για τα μέτρα τάξης και ρύθμισης της κυκλοφορίας

γ) Στις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους του Δήμου Καστοριάς και ιδίως τον Δήμαρχο κ. ΚΟΡΕΝΤΣΙΔΗ Ιωάννη και τους Αντιδημάρχους κκ ΛΙΤΣΚΑ Διονύση και ΛΙΑΜΗ Άκη για την άμεση αυτοπρόσωπη παρουσία τους και  τον συντονισμό με τις προαναφερόμενες Υπηρεσίες, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Πυρκαγιά στη Χλόη (φωτογραφίες – βίντεο)

Back to top button