ΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Στον Φίλιππο Συτιλίδη το βραβείο “David Mumford 2020” του πανεπιστημίου Harvard 

Το βραβείο David Mumford δίνεται κάθε χρόνο στον πιο πολλά υποσχόμενο τελειόφοιτο προπτυχιακό φοιτητή του Harvard

Στον απόφοιτο των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, Φίλιππο – Ιλαρίωνα Συτιλίδη ΄16 απονέμεται το βραβείο David Mumford 2020 για προπτυχιακούς φοιτητές Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Harvard.

Το βραβείο David Mumford δίνεται κάθε χρόνο στον πιο πολλά υποσχόμενο τελειόφοιτο προπτυχιακό φοιτητή του Harvard με σπουδές εστιασμένες στα Μαθηματικά και επιδόσεις εξαιρετικές. Φέτος, το βραβείο θα απονεμηθεί σε 3 προπτυχιακούς φοιτητές, ένας εκ των οποίων είναι ο απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων.

Ο Φίλιππος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Harvard, όπου φοιτούσε με πλήρη υποτροφία για 4 χρόνια. Παρακολούθησε στα Εκπαιδευτήρια το πρόγραμμα Studies Abroad και έγινε δεκτός στα Πανεπιστήμια Harvard University, Dartmouth College, Princeton University (ΗΠΑ) και University of Cambridge (Μ. Βρετανία). Παράλληλα ο Φίλιππος πέτυχε την είσοδό του στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ.

Αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται για τις διδακτορικές του σπουδές στην Οξφόρδη στο πρόγραμμα DPhil in Mathematics, για 4 χρόνια.

Στα μαθητικά του χρόνια πέτυχε σημαντικές διακρίσεις:

  • Εύφημη Μνεία στη 17η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων
  • 1η θέση και χρυσό μετάλλιο στην τελική φάση της 30ης Εθνικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας «Αρχιμήδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ)
  • 2η θέση και αργυρό μετάλλιο στην τελική φάση της 33ης Εθνικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας «Αρχιμήδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ)
  • 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο στην τελική φάση της 32ης Εθνικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας «Αρχιμήδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ)
  • 2ο βραβείο στο 4ο Ευρωπαϊκό Μαθηματικό Κύπελλο – European Mathematical Cup (EMC)
  • 3η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ)
  • Εύφημη Μνεία στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Έντεχνου και Ρητορικού Λόγου στα Αγγλικά (FORENSICS)
  • 1ο έπαινος στον 2ο Πανελλαδικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος
  • 1ο βραβείο ποίησης στους «Αγώνες Τέχνης» των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη.

mandoulides.edu.gr

Back to top button