Άργος ΟρεστικόΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Καστοριανός γιατρός μιλάει για τον καθηγητή του στο πανεπιστήμιο Σωτήρη Τσιόδρα

Φοιτητές του κορυφαίου λοιμωξιολόγου μιλούν στο ethnos.gr για τον άνθρωπο, αλλά και τον καθηγητή που σημάδεψε την καριέρα τους

Ο Χρήστος Μποζίνης αυτή την περίοδο κάνει την πρακτική του στο νοσοκομείο της Καστοριάς, το οποίο την περίοδο της πανδημίας βρέθηκε στην πρώτη γραμμή. Με την ακούραστη προσφορά των γιατρών, των νοσηλευτών, του διοικητικού προσωπικού αλλά και της τοπικής κοινωνίας η κατάσταση εξομαλύνθηκε και ο ειδικευόμενος παθολόγος νύχτα μέρα αποκτά εμπειρία και γνώση, έχοντας πάντα στο μυαλό του τα λόγια των καθηγητών του και ειδικά του Σωτήρη Τσιόδρα: «Είχα την τύχη να τον έχω καθηγητή σε ένα πλήρες ακαδημαϊκό έτος. Η λοιμωξιολογία είναι μέσα στην παθολογία. Είναι αλήθεια πως πριν την κρίση δεν ήταν από τις δημοφιλείς ειδικότητες για έναν νέο γιατρό αλλά ο καθηγητής Τσιόδρας ανέδειξε την σπουδαιότητα και τη σημασία της. Ο απλός κόσμος έμαθε τους ιούς, τα μικρόβια, τους μύκητες, πήρε πληροφορία για το πώς πρέπει να προφυλάσσεται. Ο καθηγητής Τσιόδρας είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος και κορυφαίος επιστήμονας. Εχει ένα βαρύ βιογραφικό αλλά την ίδια στιγμή είναι ταπεινός, προσιτός και ευγενικός».

«Χάρισμα η μεταδοτικότητα»

Όπως τόνισε ο νεαρός γιατρός από την Καστοριά, ο Τσιόδρας έχει το χάρισμα της μεταδοτικότητας: «Αν δεν ξέρεις το βιογραφικό του πιστεύεις πως είναι ένας απλοϊκός άνθρωπος. Αυτό είναι το μεγαλείο του καθηγητή Τσιόδρα. Είναι τεράστιος επιστήμονας, κινητή εγκυκλοπαίδεια και αυθεντία στις λοιμώξεις. Θυμάμαι πως έδινε σημασία σε κάθε μικρή απορία που είχε ο κάθε φοιτητής του. Ήταν πάντα ευγενικός και υπομονετικός με τους ασθενείς. Απαντούσε με ευστοχία και αμεσότητα. Το χάρισμά του είναι η μεταδοτικότητα των γνώσεών του και αυτό έγινε αντιληπτό και από τους απλούς πολίτες. Αισθάνομαι τυχερός που τον είχα καθηγητή και η παρουσία του θα σημαδέψει τις επόμενες γενιές».

Διαβάστε αναλυτικά όλο το άρθρο στο Κώστα Ασημακόπουλου στο ethnos.gr

 

 

Back to top button