Μία συνταγή που μας έκανε η γιαγιά μου στο χωριό μου όταν ήμασταν μικρά!
Πατατόρυζο από τη Χρύσα απ’ τους Μανιάκους
Υλικά:
1,5 κιλό πατάτες κομμένες στα τέσσερα
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα τριμμένη
1 κουταλιά πελτές ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
1 κύβο λαχανικών ή κότας
1,5 λίτρο νερό
250 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα ή το κίτρινο ρύζι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
-
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε.
-
Στην συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες τις οποίες τις τσιγαρίζουμε λίγο.
-
Μετά τρίβουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε.
-
Μετά ρίχνουμε το νερό μέχρι να καλυφθούν οι πατάτες,ρίχνουμε τον πελτέ,τον κύβο,αλάτι και πιπέρι.
-
Κλείνουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να λίγο μαλακώσουν οι πατάτες.
-
Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε να μην κολλήσει. Μόλις το ρύζι γίνει το φαγητό μας είναι έτοιμο! Καλή επιτυχία!