Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Πατατόρυζο

Μία συνταγή που μας έκανε η γιαγιά μου στο χωριό μου όταν ήμασταν μικρά!

Πατατόρυζο από τη Χρύσα απ’ τους Μανιάκους

Υλικά:

1,5 κιλό πατάτες κομμένες στα τέσσερα
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα τριμμένη
1 κουταλιά πελτές ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
1 κύβο λαχανικών ή κότας
1,5 λίτρο νερό
250 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα ή το κίτρινο ρύζι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε.

  2. Στην συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες τις οποίες τις τσιγαρίζουμε λίγο.

  3. Μετά τρίβουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε.

  4. Μετά ρίχνουμε το νερό μέχρι να καλυφθούν οι πατάτες,ρίχνουμε τον πελτέ,τον κύβο,αλάτι και πιπέρι.

  5. Κλείνουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να λίγο μαλακώσουν οι πατάτες.

  6. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε να μην κολλήσει. Μόλις το ρύζι γίνει το φαγητό μας είναι έτοιμο! Καλή επιτυχία!

cookpad.com

Back to top button