ΑθλητικάΚαστοριά

Ξεκινά η λειτουργία της Ακαδημίας του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και με δεδομένη την Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία επιτρέπει πλέον την εκγύμναση στα σωματεία όλων των ηλικιακών κατηγοριών, ξεκινά τη λειτουργία της η Ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς. Στην Ακαδημία μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 11 ετών και πάνω, αγόρια και κορίτσια, τα οποία πρέπει να γνωρίζουν κολύμβηση. Βάζουμε πλώρη λοιπόν για το μαγευτικό κόσμο της κωπηλασίας.

Ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς υιοθετώντας όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής που έχουν σταλεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ., προσφέρει ένα περιβάλλον ασφάλειας, στο οποίο μπορούν χωρίς καμία επιφύλαξη τα παιδιά να γυμνάζονται, να κοινωνικοποιούνται και να πλάθουν έναν ισχυρό και πειθαρχημένο χαρακτήρα υπό την καθοδήγηση των έμπειρων και με άψογη τεχνική κατάρτιση προπονητών και τη στήριξη όλου του Οργανισμού του Ν.Ο.Κ.

Οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται σε ανοικτό, εξωτερικό χώρο ως επί το πλείστον, κάνοντας τα παιδιά τρέξιμο γύρω από τη λίμνη, ασκήσεις ενδυνάμωσης, ευλυγισίας και κωπηλασία με χρήση κωπηλατικών μηχανών (εργομέτρων) στον προαύλιο χώρο του Ν.Ο.Κ., ποδηλασία, καθώς και κωπηλασία στη λίμνη με σκάφη τα οποία εγγυώνται την απόσταση μεταξύ των αθλητών, σύμφωνα με τα οριζόμενα από τα πρωτόκολλα υγιεινής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Ε.Ο.Δ.Υ. και της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας.

Ταυτόχρονα, μέσα στη διάρκεια του καλοκαιριού θα πραγματοποιούνται οι «Ημέρες των γονέων», όπου οι γονείς των μικρών αθλητών θα μπορούν να προσέρχονται στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Κ. και να γνωρίσουν τον τρόπο εκγύμνασης των αθλητών και το άθλημα της κωπηλασίας γενικότερα.

Οι εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Κ. είναι πλήρως εξοπλισμένες με όλα τα απαραίτητα για την εξασφάλιση της καθαριότητας στους αθλούμενους και τα παιδιά (κρεμοσάπουνα, αντισηπτικά, κ.τ.λ.) και λειτουργούν πλέον σύμφωνα με τις νέες συνήθειες που έχουν υιοθετηθεί από όλη την Ελληνική κοινωνία για την αποφυγή οποιουδήποτε προβλήματος υγείας.

Ξεκίνημα λοιπόν την Τετάρτη 3-6-2020 και ώρα 5 μ.μ., στον προαύλιο χώρο του Ν.Ο.Κ. με αναλυτική ενημέρωση σε όλα τα παιδιά για τους κανόνες υγιεινής που θα τηρούνται πλέον, καθώς και την πρώτη προπόνηση. Οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη στις 5 μ.μ. και Σαββατοκύριακο στις 11 π.μ. υπό την επίβλεψη της προπονήτριας της Ακαδημίας κ. Φιλιοπούλου Ιωάννα (τηλ. επικ. 694 375 5838).

Η έφορος κωπηλασίας του Ν.Ο.Κ. κ. Γιαζιτζίδου Χριστίνα (τηλ. επικ. 697 475 7639) θα είναι υπεύθυνη για την επικοινωνία των γονέων με την προπονήτρια κ. Φιλιοπούλου και τη Διοίκηση του Ν.Ο.Κ. και είναι υπεύθυνη για την εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών για τους μικρούς αθλητές του Ν.Ο.Κ. Η πολύτιμη εμπειρία της, οι τεράστιες επιτυχίες και η μεγάλη αγάπη για τα παιδιά της Ολυμπιονίκη του Ν.Ο.Κ., αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για το ξεκίνημα τους σε ένα από τα αθλήματα που προσφέρουν την πληρέστερη εκγύμναση στους αθλητές.

Ας απολαύσουν λοιπόν τα παιδιά το γλυκό καλοκαιράκι δοκιμάζοντας ένα παραδοσιακό άθλημα για την Καστοριά. Το άθλημα της κωπηλασίας. Ας γεμίσουν με χαρά και υγεία ξεχνώντας όλες τις δύσκολες στιγμές που βίωσαν το προηγούμενο διάστημα. Ας βάλουμε πλώρη λοιπόν για το μαγευτικό κόσμο της κωπηλασίας!

18836087_1372796876129579_1934069482918550950_n

Back to top button