ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

ΕΚΑΣΔΥΜ : Καμία πρόσκληση για συμμετοχή στη Γ’ Εθνική δεν έλαβε ο ΑΣ Καστοριάς

Δημοσιεύματα φαντασίας κυκλοφόρησαν σήμερα στο διαδίκτυο όσο αφορά στο γεγονός ότι η ομάδα μπάσκετ του ΑΣ Καστοριάς έλαβε πρόσκληση να συμμετέχει τη νέα περίοδο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Κάτι που δεν υφίσταται μιας και μέχρι και σήμερα η ΕΚΑΔΥΜ δεν επικύρωσε επίσημα την βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, αλλά και ούτε πήρε και αποφάσεις σχετικά με τον προβιβασμό αλλά και τον υποβιβασμό των ομάδων.
Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με την προκήρυξη το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας ΕΚΑΣΔΥΜ σταμάτησε οριστικά την 16η αγωνιστική και ενώ απέμεναν 6 αγωνιστικές για τη λήξη του, καθώς και οι επιπλέον αγώνες των play off μεταξύ των πρώτων 4 ομάδων, από τους οποίους η νικήτρια θα ανέρχονταν στην Γ’ Εθνική.

Ωστόσο, με την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος την 16η αγωνιστική η βαθμολογία είχε ως εξής :
1.ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ   31
2.ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ        29
3.ΛΑΣΣΑΝΗΣ ΚΟΖ.     28
4.ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖ.  27

Σύμφωνα με όσα ισχύουν στα πρωταθλήματα λόγω της πανδημίας, πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται το ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ και ανέρχεται στην Γ’ Εθνική.
Όμως με απόφασή της η Ελληνική Ομοσπονδία, ανακοίνωσε αναδιάρθρωση για το νέο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής, σύμφωνα με την οποία θα αυξήσει τους ομίλους από 4 σε 5 ή και 6 (ανάλογα με τις συμμετοχές, αποχωρήσεις), δίνοντας το δικαίωμα στην ΕΚΑΣΔΥΜ να βγάλει ΔΥΟ ομάδες στη Γ’ Εθνική.

Έτσι, το δεύτερο εισιτήριο ανόδου θα πάρει η ομάδα του ΑΣ Καστοριάς, ενώ σύμφωνα με την τροπολογία που επιτρέπει σε Ομοσπονδίες να προχωρήσουν σε αναδιαρθρώσεις κατηγοριών, να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που κάποια ομάδα αρνηθεί για δικούς της λόγους να ανέβει κατηγορία, τότε αυτή δεν θα αντικαθίσταται από καμία επιλαχούσα ομάδα, κάτι που σημαίνει, ότι δύο ομάδες της Κοζάνης, Λασσάνης και Διόσκουροι, δεν θα ;έχουν ελπίδες για άνοδο.

Εν αναμονή επικύρωσης των βαθμολογιών

Άργος Ορεστικό και ΑΣ Καστοριάς, λοιπόν έχουν τον πρώτο λόγο για την άνοδο και περιμένουν την επίσημη επικύρωση των βαθμολογιών από την ΕΚΑΣΔΥΜ, προκειμένου να πάρουν τις οριστικές τους αποφάσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες και τα δύο σωματεία, δείχνουν να έχουν θετική κατεύθυνση συμμετέχοντας στο νέο πρωτάθλημα της  Γ’ Εθνικής, το οποίο μετά από αρκετά χρόνια θα έχει ΔΥΟ εκπροσώπους.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, η ΕΚΑΣΔΥΜ δεν θα έχει εκπρόσωπο μόνο από τον νομό Κοζάνης!!!

Θεωρητικά, οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί είναι, ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ και ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ (από νομό Καστοριάς), ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (από νομό Φλώρινας – παρότι υποβιβάστηκε στην Α’ ΕΚΑΣΔΥΜ, παραμένει λόγω αναδιάρθρωσης), ενώ άγνωστο παραμένει τι θα κάνει ο ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ που παρέμεινε στην Β’ Εθνική, μιας και πληροφορίες αναφέρουν ότι αποχώρησε πλειάδα παικτών και είναι εξαιρετικά δύσκολο να αγωνιστεί στην Β’ και ίσως και στην Γ’ Εθνική.
Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν…

sentranews.gr

Back to top button