Καστοριά

Επιστολή Γιάννη Κορεντσίδη σε ΕΟΔΥ και ΣΚΑΪ

Κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ (Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020), μεταδόθηκε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο παρουσιάστηκε, μεταξύ άλλων περιοχών ανά την Ελλάδα, ένα νέο θετικό κρούσμα κορονοϊού στην Καστοριά.

Η είδηση αυτή, που αναμεταδόθηκε αμέσως από άλλα ειδησεογραφικά δίκτυα, προκάλεσε ευλόγως μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής μας, η οποία ως γνωστόν βίωσε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, στην κρίση της πανδημίας.

Τόσο ο Δήμος Καστοριάς, όσο και η Αντιπεριφέρεια Καστοριάς, κινητοποιήθηκαν άμεσα και με ολονύχτια επικοινωνία, που συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας με όλες τις αρμόδιες αρχές της χώρας διαπιστώθηκε, με την παραδοχή αρμόδιων παραγόντων του ΕΟΔΥ, ότι πρόκειται για ένα εκ παραδρομής αλλά μεγάλο λάθος λόγω καταχώρισης παλαιού περιστατικού με νέο αύξοντα αριθμό.

Είναι κρίμα και εντελώς άδικο, τη στιγμή που η πανέμορφη περιοχή μας μετράει σήμερα 56 συνεχόμενες ημέρες χωρίς κανένα νέο θετικό κρούσμα και προσπαθεί να ανακάμψει στον τουριστικό τομέα στη νέα κανονικότητα που διανύουμε, να στιγματίζεται από τέτοια λάθη και ατυχή ρεπορτάζ, με συνέπεια να προκαλείται μεγάλη ζημιά εν όψει μάλιστα του πρώτου ελεύθερου τουριστικού τριημέρου στην μετά κορωνοϊού εποχή.

Σε τέτοιες κρίσιμες περιόδους, όπου ολόκληρη η χώρα καταβάλλει μία τεράστια προσπάθεια ανάκαμψης στον τουριστικό τομέα και στην οικονομία γενικότερα, θα πρέπει όλοι μας να είμαστε καλύτερα ενημερωμένοι και περισσότερο προσεκτικοί.

Το αξίζει η χώρα μας, το αξίζει η περιοχή μας, αλλά και όλοι μας, που δείξαμε το προηγούμενο διάστημα μεγάλη υπευθυνότητα στο να εφαρμόσουμε και να τηρήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις αποφάσεις της πολιτείας, ώστε να έχουμε σήμερα μία από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο και την πανέμορφη Καστοριά έναν από τους ασφαλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα.

Εκφράζοντας τα συναισθήματα όλων των δημοτών του Δήμου Καστοριάς ζητώ από τον ΕΟΔΥ και από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ να επιβεβαιώσετε τις σχετικές πληροφορίες και να επανορθώσετε άμεσα με τρόπο που θα κρίνετε εσείς.

Η παρουσίαση της αλήθειας και της πραγματικότητας θα αποτελέσει ένα ελάχιστο δείγμα κατανόησης και αλληλεγγύης και θα περισώσει κατά το δυνατόν τη ζημιά που έχει υποστεί η περιοχή μας η οποία, επισημαίνω ξανά, διανύει 56 ημέρες χωρίς κανένα νέο θετικό κρούσμα.

Γιάννης Κορεντσίδης

 Δήμαρχος Καστοριάς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                        Καστοριά, 5-6-2020

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                                         

ΠΡΟΣ:

  1. Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)
  2. Τηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΙ

ΚΟΙΝ:

  • Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
  • Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Καστοριάς
  • Βουλευτές Καστοριάς
  • Σύνδεσμος Ξενοδόχων Καστοριάς
  • Μέσα Ενημέρωσης (Τοπικά-Πανελλήνιας Εμβέλειας)

ΘΕΜΑ: «Αποκατάσταση πραγματικότητας για λανθασμένη παρουσίαση νέου θετικού κρούσματος κορωνοϊού στην Καστοριά»

 

Back to top button