Καστοριά

Καστοριά: Επιστροφή στον στιγματισμό;

Αναστάτωση προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Καστοριάς το δημοσίευμα του skai.gr σύμφωνα με το οποίο εντοπίστηκε νέο κρούσμα κορονοϊού στην περιοχή μας.

1 από τα 15 νέα κρούσματα της ημέρας βρίσκεται στην Καστοριά, διαβάσαμε με έκπληξη σε ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά μέσα της Ελλάδας- είδηση που προβλήθηκε και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού-  και η αγωνία για επιστροφή στο φόβο, κορυφώθηκε.

Απορία προκαλεί το γεγονός πως επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ούτε από το Νοσοκομείο Καστοριάς, ούτε από κανέναν άλλο φορέα.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι τις επιπτώσεις αυτής της κατάστασης, μια ανάσα πριν από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που θα αποτελούσε crash test για τα ξενοδοχεία και τον τουρισμό της περιοχής.

Αντιλαμβανόμαστε επίσης την ανασφάλεια που σκορπίζεται αυθόρμητα στην κοινωνία μας που ακόμα παλεύει να αφήσει πίσω της τις γκρίζες ημέρες της καραντίνας.

Απαιτούνται άμεσες απαντήσεις, καθώς η τοπική κοινωνία δεν έχει άλλη υπομονή για πιθανότητες και «ασφαλείς πληροφορίες» και ο Νομός στιγματίζεται για άλλη μια φορά χωρίς να γνωρίζουμε αν πρόκειται για fake news  ή βασίζεται σε αληθή στοιχεία το ρεπορτάζ ενός πανελλαδικού ΜΜΕ της εμβέλειας του Skai.

Συζητήσεις και δημοσιεύματα σε τοπικό επίπεδο δεν αρκούν. Ώρα για συνεννόηση και επίσημες ανακοινώσεις!!

X.K.

aboutkastoria.gr

 

 

 

Back to top button