Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Σουφλέ λαχανικών

Τα λαχανικά πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής μας διατροφής, όλοι το γνωρίζουμε αυτό. Αλλά πολλές φορές χρειαζόμαστε κάτι πιο ιδιαίτερο και νόστιμο για να τα καταναλώσουμε, και αυτό σας μαγειρέψαμε σήμερα στη massassoura. To πιο νόστιμο σουφλέ λαχανικών. Με πολλά και διάφορα λαχανικά, με μία νοστιμότατη σάλτσα τυριών και μία τραγανή κρούστα. Πολύχρωμο και… πολυνόστιμο! Τα παιδιά θα το λατρέψουν και θα γίνει αγαπημένος τρόπος κατανάλωσης πολλών λαχανικών. Πολύ εύκολο, όπως όλα όσα σας προτείνουμε. Δείτε πως γίνεται:

Υλικά:
2 κούπες λαχανικά διάφορα
2 κούπες μπρόκολο κομμένο σε τουφάκια
4 φέτες μπέικον
αλάτι για το βράσιμο των λαχανικών
σάλτσα τυριών
4 κούπες γάλα
4 κουτάλια βούτυρο ή μαργαρίνη
πιπέρι, λίγο σκόρδο ξερό
3 αυγά
4 κουτάλια γεμάτα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα τυρί φέτα τριμμένη
2 κούπες τυρί γκούντα ή κασέρι τριμμένο
κρούστα
1 κούπα τυρί ρεγκάτο τριμμένο
2 κουτάλια φρυγανιά τριμμένη

Αυτά είναι τα υλικά μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ποικιλία λαχανικών κατεψυγμένα.


Οδηγίες:
Βράζουμε τα λαχανικά. Προσέχουμε να μην παραβράσουν, να είναι τραγανά. Στραγγίζουμε και αφήνουνε στην άκρη.

Κόβουμε και τηγανίζουμε το μπέικον να γίνει τραγανό. Σπάζουμε σε μικρότερα κομματάκια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στις αντιστάσεις. Ετοιμάζουμε την σάλτσα. Σε τηγάνι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί χωρίς τα τυριά και σιγοβράζουμε ώσπου να πήξει.
 Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά. ανακατεύουμε να λιώσουν καλά.
Σε ταψάκι νο 32 ανακατεύουμε καλά τα λαχανικά, το μπέικον και την σάλτσα τυριών.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο ρεγκάτο, να πάει παντού.
Από πάνω πασπαλίζουμε την τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε ώσπου να ροδίσει, περίπου 30′.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, και σερβίρουμε με σπάτουλα.
Όπως βλέπετε, με τόσα χρώματα, πρώτα χορταίνουν τα μάτια μας! Και μόλις φάμε την πρώτη μπουκιά, δεν μπορούμε να σταματήσουμε!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Back to top button