Καστοριά

Ομάδα “Στηρίζω την Καστοριά”: Κάλεσμα σε Καστοριανούς ζωγράφους – εικαστικούς

Η συλλογική κίνηση <#στηρίζω την Καστοριά>, με την υποστήριξη του Δήμου Καστοριάς, καλεί όλους τους Καστοριανούς ζωγράφους – εικαστικούς που επιθυμούν 1 ή 2 έργα τους, ζωγραφισμένα σε μεγάλους τενεκέδες τυριού (με καπάκι), να χρησιμοποιηθούν για τον καλλωπισμό του σκαλόδρομου επί της 11ης Νοεμβρίου (δίπλα στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας) να επικοινωνήσουν με την συντονίστρια της δράσης κ. Αφροδίτη Ζούρλα μέσω της σελίδας της ομάδας <#στηρίζωτηνΚαστοριά>,  στο facebook.

Το θέμα των έργων είναι: <Πεταλούδες πολύχρωμες που απαντώνται στην περιοχή μας και όχι μόνο>.  Η προσέγγιση στο έργο αφήνεται στην ελεύθερη επιλογή και φαντασία του κάθε καλλιτέχνη.

Τα έργα – ζωγραφισμένοι τενεκέδες θα πρέπει να παραδοθούν μέχρι τις 28 Ιουνίου.

Τα έργα αυτά θα αποτελέσουν τα πρότυπα – πηγή έμπνευσης για ομαδικό, εικαστικό δρώμενο που θα διοργανωθεί στη συνέχεια σε γειτονικό, ανοικτό χώρο, στο οποίο θα συμμετέχουν δημότες που αγαπούν τη ζωγραφική και επιθυμούν να συμβάλλουν στον καλλωπισμό του χώρου. Το δρώμενο θα πραγματοποιηθεί υπό την καθοδήγηση των επαγγελματιών ζωγράφων -εικαστικών που θα θελήσουν να συμμετέχουν και σε αυτή τη φάση της δράσης με τις καλλιτεχνικές τους ομάδες -μαθητές.

Η δράση θα συνεχιστεί με την ζωγραφική του τοίχου διπλανού κτιρίου με ανάλογο θέμα (κατόπιν διαγωνισμού) και θα ολοκληρωθεί με την φύτευση αρωματικών φυτών στους ζωγραφισμένους τενεκέδες.

Επιτροπή <Πόλη Καλλιτεχνών> της ομάδας <#στηρίζωτηνΚαστοριά>

 

 

Back to top button