ΚαστοριάΠρόσωπα

Νίκος Αριανός: “Η μουσική είναι η ζωή μου και δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτήν” (συνέντευξη)

“Γεμάτος μεράκι μεράκι και αγάπη γι’ αυτό που κάνει, καταφέρνει να είναι σήμερα ένας καταξιωμένος λαϊκός τραγουδιστής”

Ο Νίκος Αριανός παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή της Αλεξάνδρας Μεντώρος για το https://www.facebook.com/aspida radio/ της Νέας Υόρκης και εσείς έχετε τη δυνατότητα να την διαβάσετε μέσα απο το περιοδικό μας www.polismagazino.gr

Επιμέλεια κειμένου: Αλεξάνδρα Μεντώρος

Που γεννήθηκες και πως ήταν τα παιδικά σου χρόνια; Γεννήθηκα στην Καστοριά μία από τις πιο ομορφότερες πόλεις όπως γνωρίζουν οι Έλληνες. Τα παιδικά μου χρόνια ήταν πολύ όμορφα και δημιουργικά, από μικρό παιδί πίστευα πως είχα ισχυρή αντίληψη στις τέχνες. Αρχικά με αυτό που ασχολήθηκα ήταν η ζωγραφική στα μεταγενέστερα χρόνια όμως ασχολήθηκα με τη μουσική. Άρχισα να παίζω μπουζούκι έχοντας πολλές ώρες μελέτης, ακόμα έμαθα κιθάρα που ήταν το όνειρό μου και άλλα μουσικά όργανα. Αυτό μου έδωσε την δυνατότητα μετά απο αρκετά χρόνια να καταφέρω να γίνω επαγγελματίας μουσικός.

Έχεις σπουδάσει πάνω στη μουσική ή είσαι αυτοδίδακτος; Είμαι αυτοδίδακτος πάνω σε αυτό το κομμάτι που λέγεται μουσική. Παρόλα αυτά έψαξα αρκετά για να εμπλουτίσω περισσότερο τις μουσικές μου γνώσεις μέσα απο μεγάλες διασυνδέσεις που υπήρχαν στην Ελληνική μουσική.

Τι είναι αυτό που σε οδήγησε να ασχοληθείς με το τραγούδι; Είχα πολλούς λόγους να ασχοληθώ με το τραγούδι. Ο ένας λόγος είναι ότι μου αρέσει πολύ γιατί μπορείς να καταθέσεις την ψυχή σου. Ο άλλος λόγος είναι ότι ήθελα να κάνω κάτι δικό μου διότι γράφω στίχους, μουσική και ενορχηστρώνω τα τραγούδια μου σε δικό μου στούντιο ηχογράφησης.

Ποιά ήταν τα πρώτα σου βήματα σε αυτό το χώρο; Τα πρώτα μου βήματα στο χώρο αυτό της μουσικής ήταν μια μεγάλη κίνηση. Κάποια στιγμή πήρα την απόφαση να δοκιμάσω να γράψω στίχους και μουσική. Τότε έγραψα πέντε δικά μου τραγούδια για αρχή με στίχο και μουσική δικά μου. Μετά τα ανέβασα στο YouTube και εκεί είδα πως υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς. Αυτό μου έδωσε το κίνητρο να ασχοληθώ πιο πολύ και να συνεχίζω μέχρι και σήμερα να δημιουργώ τα δικά μου κομμάτια.

Θέλω να μου πεις την πρώτη σου φόρα που ανέβηκες στην σκηνή. Ποιά ήταν τα συναισθηματά σου εκείνη τη στιγμή; Η πρώτη φορά που ανέβηκα στην πίστα ήταν για μένα μια διαφορετική εμπειρία. Θυμάμαι ότι είχα πολύ τράκ που το χέρι που κρατούσα το μικρόφωνο έτρεμε αλλά και η ερμηνεία μου ήταν διαφορετική απο ότι τώρα. Βέβαια η αγάπη του κόσμου μου έδωσε κουράγιο να συνεχίσω αυτό που αγαπάω και έτσι το ξεπέρασα γρήγορα.

Περιεγραψέ μας την πρώτη μέρα που μπήκες στο στούντιο ηχογράφησης. Για εμένα η πρώτη φορά που μπήκα σε στούντιο ηχογράφησης ήταν τέλεια γιατί ήταν το δικό μου στούντιο. Ετσι δεν υπήρχε καθόλου το τρακ γιατί δεν είχα να φοβηθώ κάτι.

Ποιός είναι ο μεγαλύτερος σου φόβος και πώς τον αντιμετωπίζεις; Πραγματικά δεν φοβάμαι τίποτα εκτός από το θάνατο γιατί η ζωή είναι πολύ όμορφη. Βέβαια αν θα μιλούσαμε για καλλιτεχνικό φόβο θα σου έλεγα ότι δεν υπαρχει διότι είμαι αυτόνομος και αγωνιστής. Αυτό που κάνω ονομάζεται μουσική βιομηχανία την οποία δεν θα παρατήσω ποτέ γιατί είναι ένα από τα όπλα μου.

Πως φαντάζεσε τον εαυτό σου στο μέλλον στο χώρο της δισκογραφίας; Μετά από τόσα χρόνια αισθάνομαι ότι είμαι αρκετά εμπλουτισμένος δισκογραφικά. Συνεχίζω ομως για το καλύτερο αποτέλεσμα γιατί όπως γνωρίζουμε η μουσική είναι ατελείωτη και εξάλλου είναι η ζωή μου δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτήν.

Πως γίνεται η επιλογή των τραγουδιών που ερμηνεύεις; Η επιλογή ενός τραγουδιού γίνεται με βάση της χροιάς της φωνής μου την οποία έχω. Πρώτα διαλέγω το τραγούδι που με εκφράζει αλλα και που ταιριάζει στο ύφος που ερμηνεύω.

Με ποιόν καλλιτέχνη θα ήθελες να συνεργαστείς επί σκηνής; Με τον μόνο τραγουδιστή που επιθυμώ να συνεργαστώ και να βγούμε στην πίστα όπως λέμε είναι ο Σταμάτης Γονίδης. Ο συγκεκριμένος τραγουδιστής μου αρέσει πάρα πολύ τον οποίο και μελετάω αρκετά τα δικά του τραγούδια. Όταν τα ακούω νιώθω να με ταξιδεύουν. Θεωρώ ότι ο Σταμάτης Γονίδης είναι από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές που έχει περάσει απο τον χώρο. Έχει πάρα πολλές γνώσεις πάνω στη μουσική διότι τα τραγούδια του έχουν jazz, εχουν βυζαντινά στοιχεία και αμανέδες. Με λίγα λόγια είναι ο καλύτερος τραγουδιστής για μένα διότι αν κάποιος κάτσει να τον μελετήσει θα καταλάβει ότι είναι ατελείωτος.

Ποιά ειναι τα σχεδιά σου για το μέλλον που έρχεται; Τα σχέδιά μου για το μέλλον είναι να βγάλω σε κυκλοφορία τραγούδια μου που έχω γράψει. Αυτή τη στιγμή είναι στο συρτάρι όπως λένε οι παλιοί τραγουδιστές. Πιστεύω και νιώθω ότι θα πάω καλά. Έχω καλή ψυχολογία επιμονή και υπομονή και δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Έχω την δυνατότητα να ανέβω μόνος μου και να κατέβω όταν το θελήσω εγω.

Ποιό στάιλ της μουσικής σε εκφράζει; Το στάιλ της μουσικής που με έκφραση είναι κυρίως το λαϊκό και το ελαφρολαϊκό.

Πως περνάς τον ελευθερό σου χρόνο; Τον ελεύθερό μου χρόνο τον περνάω με τους φίλους μου, με τα αγαπημένα μου πρόσωπα, με βόλτες με τη μοτοσικλέτα και με το αυτοκίνητο όπου έχουμε δημιουργήσει κλαμπ σπορ αυτοκινήτων όπως ισχύει το ίδιο και με τη μοτοσικλέτα εκεί σε κάποιο άλλο κλαμπ διαφορετικό με μηχανές chopper τσοπερ.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου χόμπι; Δεν έχω άλλα χόμπι δεν έχω πολύ χρόνο. Το χρόνο μου τον αξιοποιώ πάνω στη μουσική και όταν έχω λίγο χρόνο βγαίνω συνέχεια για καφέ, ποτό και φαγητό.

Αν θα ταξίδευες που θα ήθελες να πας και γιατί; Θέλω πολύ να ταξιδέψω στις Ηνωμένες πολιτείες. Είναι το όνειρό μου από μικρό παιδί έβλεπα ταινίες και θέλω να δω αυτά τα μέρη από κοντά. Θέλω να πάω στο Miami να δω τις παραλίες, να πάω σε κάποιο μπαρ να ακούσω μουσική ροκ, αμερικανική και τα λοιπά. Επίσης θα ήθελα να δω πάρα πολύ τα αυτοκίνητα που έπαιξαν στις ταινίες από ότι γνωρίζω βρίσκονται σε κάποια μουσεία.

Ποια τα σχεδιά σου για την επόμενη μέρα της κοινονικότητας; Τα σχέδιά μου για την επόμενη μέρα της κανονικότητας είναι να κυκλοφορήσει το νέο μου τραγούδι με το video clip και να πάρουν σειρά για κυκλοφορία τα επόμενα μου νέα τραγούδια σε ανακατατάξεις που θα είναι χορευτικά και ακουστικά. Χτίζουμε για το μέλλον ώσπου να λήξει οριστικά αυτό το θέμα με το Covid-19 όπως ξέρουμε θα μας πάρει δύο χρόνια. Εμείς παρόλα αυτά δουλεύουμε για το μετά.

Τι είναι αυτό που δεν αντέχεις στους άλλους; Είναι κάποια πράγματα που όχι μόνο εγώ δεν αντέχω πιστεύω δεν αντέχουμε όλοι μας. Δεν μου αρέσει το ψέμα. Θέλω να με σέβεται ο άλλος πρώτα σαν άνθρωπο και μετά σαν καλλιτέχνη. Νομίζω πως έχει χαθεί η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων τόσο στο φιλικό τομέα όσο και στον επαγγελματικό τομέα. Αυτο που γνωρίζω μέχρι στιγμής είναι ότι έχω δώσει και δεν έχω πάρει ποτέ τίποτα. Έχω στηρίξει καλλιτέχνες και δεν με στήριξαν ποτέ. Έχω βοηθήσει κόσμο πολύ και το έχουν ξεχάσει, όχι μόνο το ξέχασαν αλλά έγιναν και εμπόδιο στην πορεία μου. Ευτυχώς όμως είχα τους τρόπους να ξεφεύγω από οτιδήποτε. Γιατί όπως ξέρουμε η αρνητική ενέργεια κάνει ζημιά στον καλλιτέχνη όμως εγώ συνεχίζω να κάνω αυτό που ξέρω και αυτό που αγαπω. Δεν θα το σταματήσω ποτέ διότι αυτό είναι και η ζωή μου όλη.

Πόσο τυχερός είσαι και γιατί;
Νιώθω πολύ τυχερός που έφτασα σε αυτό το στάδιο. Ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε τόσα χαρίσματα ένα από αυτά είναι ότι βασίζομαι στα χέρια μου και τα κάνω όλα μόνος. Όπως να κάνω τις ενορχηστρώσεις μου, να παίζω αρκετά όργανα και να βγάζω προς τα έξω την επιθυμία χωρίς να εξαρτάμαι από άλλους ειδικούς και προχωράω. Αλλιώς θα ήμουνα πολύ πιο πίσω στις δραστηριότητές μου.

Πιστεύεις ότι υπάρχουν ταμπέλες στην μουσική; Κατά την γνώμη μου δεν υπάρχουν ταμπέλες στην μουσική. Ο καθένας είναι ξεχωριστός, διαφορετικός έχει το δικό του ήχο, τη δική του προσωπικότητα, το δικό του τρόπο και ύφος τον οποίο κάνει διαφορετικό και μοναδικό.

Πως ήταν ο χαρακτήρας σου πριν ξεκινήσεις το τραγούδι και πως τώρα; Πριν ξεκινήσω το τραγούδι ο χαρακτήρας μου ήταν πολύ διαφορετικός είναι σαν να λέμε το μικρό παιδί που έχει μεγαλώσει απότομα και συναντά συνθήκες δύσκολες. Κυρίως μεταξύ των καλλιτεχνών και γενικά υπάρχει ο πόλεμος και ρήξη με αρνητικό σκοπό. Στην πορεία όμως κατάλαβα. Πολλά πράγματα αναγκάστηκα να αλλάξω και εγώ έβαλα τα πράγματα κάτω και έχω γίνει μπορώ να πω αρκετά σκληρός. Βλέπω μπροστά μου και προχωράω. Μπορώ να πω ότι έχω γίνει αρκετά δυνατός και προσπαθώ να ανεβαίνω με το σπαθί μου.

Ποια είναι η γνώμη σου για τα talent show; Θα συμμετείχες σε κάποιο απο αυτά; Όσον αφορά για τα talent show δεν θα πήγαινα ποτέ νομίζω, δεν το έχω ανάγκη. Έχω την αυτογνωσία μου και βασίζομαι πάνω μου. Ασχολούμαι πάρα πολλά χρόνια με το είδος και μπορώ να ξεχωρίσω κάποια πράγματα. Εξάλλου θέλω να κάνω κάτι διαφορετικό, αυτός είναι ο σκοπός μου και προσωπική μου γνώμη. Τέλος δεν έχει να προσφέρει ένα τέτοιο reality ειδικά την σημερινή εποχή. Μπορεί κάποια άλλη εποχή ίσως παλιότερα θα ήταν ευνοϊκό κάτι τέτοιο τώρα όμως όχι.

Bio. Ο Νίκος Αριανός γεννήθηκε στην Καστοριά όπου μεγάλωσε και ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία στη μουσική. Σε μικρή ηλικία άρχισε να μαθαίνει μπουζούκι, κιθάρα και άλλα μουσικά όργανα. Χωρίς καμία γνώση πάνω στη μουσική αλλά με πολύ ταλέντο ξεκινάει να γράφει τα δικά του τραγούδια σε μουσική και στίχους ενώ παράλληλα φτιάχνει το δικό του στούντιο ηχογραφήσεων για να τα ενορχηστρώνει. Γεμάτος μεράκι μεράκι και αγάπη γι’ αυτό που κάνει, καταφέρνει να είναι σήμερα ένας καταξιωμένος λαϊκός Τραγουδιστής.

Αλεξάνδρα Μεντώρος από το Aspida Radio

https://www.aspidaradio.com

https://www.facebook.com/nikos.arianos

https://www.facebook.com/profile.php?id=100012189875383

https://www.facebook.com/nikos.arianos.52

https://www.instagram.com/nikos.arianos/

 

polismagazino.gr

 

 

Back to top button