Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Cherry Swiss Roll (βίντεο)

Cherry Swiss Roll από τον Γιώργο Πουρναράκη

Υλικά :
90 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
2 γρ. Μπέικιν πάουντερ
50 γρ. ζάχαρη για τους κρόκους
210 γρ. ζάχαρη για τα ασπράδια
5 αυγά
50 γρ. Ελαιόλαδο
50 γρ. Γάλα
200 γρ. Μαρμελάδα κεράσι
(ή μια μαρμελάδα της αρεσκείας σας)

Εκτέλεση :

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C στο αερόθερμο.

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους και την ζάχαρη (50 γρ.).

Χτυπάμε τα ασπράδια και προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη (210 γρ.) μέχρι να γίνει μαρέγκα.

Ανακατεύουμε τα δυο μείγματα σε χαμηλή ταχύτητα.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το γάλα, το 1/4 από το μείγμα με τα ασπράδια και τους κρόκους και ανακατεύουμε πολύ καλά με την σπάτουλα σιλικόνης.

Τέλος, ανακατεύουμε και τα δυο μείγματα μαζί απαλά (με την σπάτουλα) μέχρι να ομογενοποιήθει το μείγμα.

Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, ρίχνουμε και απλώνουμε το μείγμα.

Ψήνουμε στους 170 °C για 30 λεπτά.

Μετά από 30 λεπτά το βγάζουμε από το φούρνο.

Περιμένουμε 10 λεπτά να κρυώσει και απλώνουμε από πάνω την μαρμελάδα.

Το τυλίγουμε.

 

 

Back to top button