Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Σήμερα ο Μητροπολίτης κ. Αθανάσιος στο Νόστιμο

Το διήμερο Κυριακή 7 και Δευτέρα 8 Ιουνίου  εορτάζει η κοινότητα Νοστίμου του δήμου Άργους Ορεστικού, καθώς πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος

Και φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί το γλέντι που συνδέεται με τις μέρες γιορτής της κοινότητα, λόγω των περιορισμών που ισχύουν ακόμα, αναφορικά με την καταπολέμηση της διασποράς του κορωνοϊου. Θυμίζουμε ότι ούτε πέρυσι είχε πραγματοποιηθεί γλέντι στο Νόστιμο λόγω πένθους.

Ωστόσο κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι λατρευτικές εκδηλώσεις, για τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος. Υπογραμμίζεται ότι οι ακολουθίες θα τελεσθούν σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν σχετικά με τον Covid-19. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των πιστών εντός του Ιερού Ναού θα είναι περιορισμένος. Όμως όσοι επιθυμούν, μπορούν να παρακολουθήσουν τις Ακολουθίες στον εξωτερικό χώρο του Ναού και περιμετρικά αυτού.

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών έχει ως εξής:

Κυριακή 7 Ιουνίου στις 19.00 Μέγας Πανηγυργικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Γονυκλισίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Σισανίου και Σιατίστης κ.κ Αθανασίου

Δευτέρα 8 Ιουνίου στις 7.30 Όρθος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Εφραίμ Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Σισιανίου και Σιατίστης.

Λόγω των μέτρων, φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη  Λιτάνευση της Ιεράς εικόνας της Αγίας Τριάδος, στους δρόμους της κοινότητας. Ωστόσο ο Ιερός Ναός την Δευτέρα, θα είναι ανοιχτός για τους προσκυνητές.

ditikostipos.gr

 

 

Back to top button