Καστοριά

Το παράσημο του “Σταυρού Αξίας” από την Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών στον Ιωάννη Τσακιρίδη (φωτο)

Νέα σημαντική τιμητική διάκριση και αναγνώριση για την κοινωνική δραστηριότητα που κατά καιρούς αναπτύσσει, έλαβε ο καστοριανός μουσικολόγος Ιωάννη-Κωνσταντίνος Τσακιρίδης, πρώην Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καστοριάς, από την Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών, η οποία του απένειμε το παράσημο του Σταυρού Αξίας

Η απονομή της διάκρισης πραγματοποιήθηκε άτυπα εξ αποστάσεως λόγω των γεγονότων της πανδημίας του Κορωναιού, με την προβλεπόμενη επίδοση του παρασήμου Σταυρού Αξίας και την σχετική περγαμηνή βάσει της εγκριτικής πράξης που πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου 2020 με κωδικό αριθμό νο. 70, με επίσημη υπογραφή της από τον πρόεδρο της ΕΕΑ κ. Giulio Festa, διευθυντή της Αεροπορικής Σχολής και ενεργό υπολοχαγό τον ιταλικών ένοπλων δυνάμεων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών το χρονικό διάστημα εξάπλωσης της πανδημίας  του Κορωναϊού Covid-19, πραγματοποίησε εθελοντικές δράσεις υποστήριξης με την χορήγηση ιατροφαρμακευτικού υλικού σε νοσοκομειακές δομές χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και συμβουλευτικού χαρακτήρα σε επίπεδο στρατηγικού σχεδιασμού διαχείρισης της κρίσης, τις οποίες και υποστήριξε ο κ. Τσακιρίδης συνεισφέροντας ενεργά στην προσπάθεια αυτή.

Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών, εδρεύει στην Σλοβακία με παραρτήματα σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρέχοντας ολοκληρωμένη στρατιωτική εκπαίδευση αεροπορικών πτώσεων με αλεξίπτωτο σε εν ενεργεία και απόστρατους στρατιωτικούς. Έχει την επίσημη αναγνώριση του ΝΑΤΟ με cage code AN876, στο οποίο ανά περίσταση και όποτε της ζητηθεί συνεισφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της.

Η ιστοσελίδα της ΕΕΑ: https://www.europeanparatroopers.org

https://1.bp.blogspot.com/-hDWvcyw_SWQ/XtwEWhQLwCI/AAAAAAAAPJ4/EPUZqnEnHGEzTIJN2ZFb0kCVbdySycPXACNcBGAsYHQ/s1600/77.jpghttps://1.bp.blogspot.com/-RWaP_VYEVaM/XtwE6maNQiI/AAAAAAAAPKA/ZOpYxseJ5BUak7-NhYFnSB63nVV6Wx6GQCNcBGAsYHQ/s1600/%25CF%2581.jpghttps://1.bp.blogspot.com/-dZlLvrvZWeg/XtwFg7Eqw6I/AAAAAAAAPKI/3uvPvFev6iEeQ0k782oH49-6jFTkU1FewCNcBGAsYHQ/s1600/SCAN0047.jpg

Περισσότερα στο loungenews.gr

 

Back to top button