Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριάφωτορεπορτάζ

Αγίου Πνεύματος στο μικρό εξωκλήσι στους Αμπελόκηπους (φωτογραφίες)

Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος ,βρεθήκαμε  με τους χωριανούς μας,αλλά και πολλούς φίλους, συγγενείς από άλλα χωριά,επισκέπτες-προσκυνητές και φέτος στο ομώνυμο μικρό Εξωκλήσι, στο σταυροδρόμι, στη Γέφυρα στο ποτάμι.

      Η Θεία Λειτουργία έγινε από τον ιερέα μας παπαΓρηγόρη και το πλήθος χωριανών,περιοίκων, αλλά και επισκεπτών-προσκυνητών από άλλες περιοχές κατέκλυσαν το προαύλιο,κάτω από την σκιά του μεγάλου πλάτανου (έτους ‘1926).
     Και φέτος η Εκκλησιαστική Επιτροπή φρόντισε ιδιαίτερα για την διαμόρφωση και διευθέτηση του χώρου,με καθίσματα,χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων κλπ
   Βέβαια λόγω των ειδικών συνθηκών και των μέτρων προστασίας υγείας της περιόδου, δεν υπήρχαν ,κεράσματα,γλυκά και άλλα εδέσματα, αλλά μόνον αντίδωρο και κομμάτια άρτου από την αρτοκλασία της ημέρας που προσφέρονταν σε σακκουλάκια από τις γυναίκες που βοήθησαν πολύ και φέτος την Εκκλησιαστική Επιτροπή.
Εξάλλου ,από νωρίς το πρωί  φρόντισαν για τον καθαρισμό και την τακτοποίηση των καθισμάτων στον ποαύλειο χώρο του ναϊδρίου.
Το εσωτερικού του ναϊσκου, φροντισμένο φέτος,με αγιογράφηση-τοιχογραφίες στο ιερό,με την μέριμνα του ιερέα μας και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής.
Το Άγιο Πνεύμα να φωτίζει όλους μας-Βοήθειά μας-Χρόνια Πολλά!

ampelokipi-kastoria.blogspot.com

 

 

Back to top button