Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Ο γάμος του Αλέξανδρου Βυτανιώτη και της Ηλιάνας Παπανικολάου στην Καστοριά (ρεπορτάζ – φωτογραφίες)

Σ’ ένα εκκλησάκι κρεμασμένο σε μικρό λόφο, πάνω από τη λίμνη της Καστοριάς, τον Προφήτη Ηλία, έγινε ο γάμος του δικηγόρου Αλέξανδρου Βυτανιώτη και της Ηλιανας Παπανικολάου δικηγόρο εκ Κατερίνης.
Ο γαμπρός περίμενε υπομονετικά τη νύφη στον υπέροχα διακοσμημένο χώρο έξω από το εξωκκλήσι και η νύφη έφτασε ως μαντόνα της Αναγέννησης, συνοδευόμενη από τον πατέρα της και τον αδελφό της υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής.
Τη ρομαντική τελετή παρακολούθησαν συγγενείς και φίλοι από την Καστοριά και την Κατερίνη και το ρύζι έρευσε άφθονο για να τηρηθεί το έθιμο, αν και δεν ήταν το μόνο που τηρήθηκε.
Οι ευχές δόθηκαν στη δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «ΕΝΑΣΤΡΟΝ» με φόντο τη λίμνη και μια άποψη της Καστοριά που θύμιζε Μονακό. Ήταν ένας γάμος άψογος που γέμισε χαρά τις δύο οικογένειες και η συγκίνηση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα των γονιών, των συγγενών και φίλων που παραβρέθηκαν.
Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, η νύφη χόρεψε με όλους τους προσκεκλημένους, τα πεντοχίλιαρα που δεν υπάρχουν σήμερα αντικαταστάθηκαν από 50ευρα που γέμισαν την πίστα και κόλλησαν στα μέτωπα των οργανοπαικτών από τους δύο συμπεθέρους για να τηρηθεί το έθιμο και η βραδιά έκλεισε με τις ευχές όλων για υγεία και ευτυχία στο νέο ζευγάρι που αρχίζει τώρα τη ζωή του.
Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η live ορχήστρα με σαξόφωνο, η οποία υποδέχθηκε τους καλεσμένους με αμερικανικές μπαλάντες, γνωστές στο ελληνικό κοινό από την ερμηνεία τους από μεγάλους τραγουδιστές όπως ο Φρανκ Σινάτρα και ο Ντιν Μάρτιν.
Το Strangers In The Night, το Besame, besame mucho, το Fly Me to the Moon, το That’s amore αποδόθηκαν περίφημα και απέσπασαν θερμά χειροκροτήματα. Το κλου της βραδιάς τα βεγγαλικά που γέμισαν τον έναστρο ουρανό της Καστοριάς που το βράδυ της Κυριακής είχε ολόγιομο φεγγάρι.

 

Back to top button