Καστοριά

Η Καστοριά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη (ρεπορτάζ)

https://i2.wp.com/orizontespress.gr/wp-content/uploads/2020/06/20200603_101251.jpg?resize=696%2C391&ssl=1

Αυξημένες οι ανάγκες σε αίμα λόγω κορωνοϊού

Η 14η Ιουνίου  έχει καθοριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Η 14η Ιουνίου, είναι μια ημέρα κατά την οποία αποδίδεται ο ελάχιστος φόρος τιμής στους χιλιάδες ανώνυμους  εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι δίνοντας το αίμα τους, προσφέρουν το δώρο της ζωής στους συνανθρώπους τους.

Με αφορμή  την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη,  η  Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου  Καστοριάς σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών  Αιμοδοτών (Σ.Ε.Α.) Καστοριάς, διοργανώνει εκδήλωση στις 10 Ιουνίου 2020 στην αίθουσα του Ερυθρού Σταυρού (ώρα 8:30- 13:30). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  θα διεξαχθεί Εθελοντική Αιμοδοσία και ενημέρωση του κοινού.

 «Η 14η Ιουνίου, είναι ημέρα γιορτής για όλους εμάς τους εθελοντές αιμοδότες και για το λόγο αυτό συμμετέχουμε στην εκδήλωση της 10ης Ιουνίου με όλες μας τις δυνάμεις, την όρεξη και το μεράκι προκειμένου η Καστοριά να φανεί και πάλι μπροστά στην Εθελοντική Αιμοδοσία και στις μονάδες αίματος, τις οποίες θα καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε την ερχόμενη Τετάρτη», ενημέρωσε ο  Πρόεδρος του Σ.Ε.Α. Καστοριάς Ελευθέριος Ασλανίδης και σημείωσε πως επιλέχθηκε η Τετάρτη 10 Ιουνίου ως ημέρα της εκδήλωσης για τη διευκόλυνση των εθελοντών αιμοδοτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως …

Συνέχεια στο orizontespress.gr

 

 

 

Back to top button