Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΦλώρινα

Οι Ιδιοκτήτες Καταλυμάτων Δυτ. Μακεδονίας διαμαρτύρονται στο υπουργείο – Ακύρωσαν τις κρατήσεις το τριήμερο, επειδή ήρθε ξαφνικά ΦΕΚ για λειτουργία τους από 15 Ιουνίου

Να ακυρώνουν ξαφνικά κρατήσεις βρέθηκαν οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων 12μηνης λειτουργίας στην Φλώρινα, μετά την αλλαγή της απόφασης από το υπουργείο, που αντί για 1η Ιουνίου, όπως είχε αρχικώς προαναγγελθεί, τελικά από λάθος που έχει γίνει στους ΚΑΔ λειτουργίας των επιχειρήσεων, τους εξαναγκάζει να παραμείνουν κλειστοί έως και τις 15 του μηνός.

Η νέα απόφαση του υπουργείου οδήγησε στην ακύρωση όλων των κρατήσεων που είχαν γίνει για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, δήλωσε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA», o εκπρόσωπος Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Καταλυμάτων Φλώρινας, Γιάννης Ιατρίδης.

«Είμαστε εξοργισμένοι από τον εμπαιγμό του Υπογείου, καθώς γνωρίζαμε από τον Απρίλιο ότι την 1η Ιουνίου θα ανοίγαμε. Είχαμε κάνει τις απαραίτητες ετοιμασίες για να ανοίξουμε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και ξαφνικά, το Σάββατο 30 Μαΐου, μας ήρθε επιστολή από το Υπουργείο Ανάπτυξης το νέο ΦΕΚ που εξαιρεί τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και μας πηγαίνει για τις 15 Ιουνίου, παρ’ ότι είμαστε 12μηνης λειτουργίας», υπογράμμισε.
«Παρακαλούμε, να επιχειρηματολογήσει κάποιος υπεύθυνος και να μας δικαιολογήσει, πως ένα ξενοδοχείο 100 δωματίων είναι ασφαλές και ένα μικρό κατάλυμα 5- 6 δωματίων, όχι. Δεν είμαστε εποχικά ξενοδοχεία», συμπλήρωσε…

Η επιστολή διαμαρτυρίας των Ιδιοκτητών Καταλυμάτων Δυτικής Μακεδονίας

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ / ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ / ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Κύριοι,

Στην Δυτική Μακεδονία τα περισσότερα καταλύματα λόγο μεγέθους και μικρών παραδοσιακών οικισμών δεν έχουν άδεια Ξενοδοχείου αλλά άδεια ενοικιαζόμενων δωματίων, η ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα κ.λπ. Όλα δε τα καταλύματα είναι 12μηνης λειτουργίας διότι η περιοχή μας δεν έχει θάλασσα και δεν έχουμε εποχιακό τουρισμό.
Όλο λοιπόν το προηγούμενο διάστημα σε όλα τα ΜΜΕ υπήρχε ενημέρωση ότι όλα τα 12μηνης λειτουργίας θα ανοίξουν στις 1/6/2020, ήρθε δε και με επιστολή του TAXISNET στις 29/5/2020 ενημέρωση, για το ποια επαγγέλματα θα αρχίσουν την λειτουργία τους στις 1/6/2020 και μας ενημερώνει <ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα (12μηνης λειτουργίας).Και ενώ ήδη αρχίσαμε τις κρατήσεις για το 3ημερο του Αγίου Πνεύματος με ΦΕΚ ημερομηνίας 30/5/2020 που αναρτήθηκε στις 31/5/2020 μαθαίνουμε την Δευτέρα και την Τρίτη ότι τελικά θα ανοίξουμε στις 15/6/2020.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι οι ξενώνες δεν είναι μαγαζιά λιανικής πώλησης η Καφετέριες που περιμένουν κάποιον περαστικό να ψωνίσει.
Οι πελάτες μας προγραμματίζουν από πριν την επίσκεψη τους και δεν έχουμε τα περιθώρια να καταστρέφουμε τις σχέσεις φιλίας και πελατείας που έχουμε αναπτύξει επειδή κάποιοι πρόχειρα αποφάσισαν να αλλάξουν την ημερομηνία έναρξης.

Παρακαλούμε λοιπόν αυτούς που αποφάσισαν για την μετάθεση λειτουργίας των καταλυμάτων μας να μας δώσουν οδηγίες για το πώς θα το εξηγήσουμε αυτό στους πελάτες μας, πως θα ακυρώσουμε τις κρατήσεις και πως θα επιστρέψουμε τις προκαταβολές.
Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ
Β. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ: ΣΙΔΕΡΗΣ ΣΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Γ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ: ΘΕΟΔΟΤΑ ΤΟΤΤΗ
Δ. ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΓΚΟΥΜΑΣ

eperiskopio.blogspot.com

Back to top button