Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Σοκολατόπιτα σιροπιαστή (σειρά φωτογραφιών)

Μια υπέροχη συνταγή που βρήκα στο διαδίκτυο και την κάνω συνέχεια!

 Από την Χρύσα απ’ τους Μανιάκους

Υλικά:

Για το κέικ:
250 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
350 γρ.ζάχαρη
3 κ.σ κονιάκ
3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
5 αυγά
1 βανίλια
200 ml νερό
100 γρ.κακάο σε σκόνη
Για το σιρόπι:
250 γρ.ζάχαρη
500 ml νερό
75 γρ.κακάο σε σκόνη
Για την γκανάς:
200 γρ.κρέμα γάλακτος
250 γρ.κουβερτούρα γάλακτος

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη να χτυπηθεί καλά και να αφρατέψει.

  2. Στην συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά.

  3. Μετά σε μπολ βάζω το αλεύρι και το μπέικιν παουντερ και ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μίξερ.

  4. Στην συνέχεια ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.

  5. Τέλος προσθέτουμε το νερό και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.

  6. Μόλις το μείγμα μας είναι έτοιμο βουτυρωνουμε ενα ταψί μέγεθος 30 και ρίχνουμε το μείγμα.

  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 λεπτά μετά το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

  8. Ετοιμάζουμε το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό και μετά το κακάο και το βράζουμε.

  9. Μόλις το σιρόπι είναι έτοιμο κόβουμε την σοκολατόπιτα για να σιροπιαστει καλα.

  10. Μόλις απορροφήσει όλο το σιρόπι μετα κάνουμε την γκανας.Σε ενα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί μόλις είναι έτοιμη την ρίχνουμε στην κουβερτούρα την οποία έχουμε κόψει σε κομμάτια αφήνουμε για ένα λεπτό και μετά με μία μαριζ ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει η γκανας.

  11. Ρίχνουμε την γκανας πάνω από την σοκολατόπιτα και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

  12. Σερβίρουμε την επόμενη μέρα με μία μπάλα παγωτό και σιρόπι.

cookpad.com

 

 

Back to top button