Καστοριά

ΠΑΣΠ: Στην προκλητική αδιαφορία απέναντι στην Καστοριά και τους φοιτητές της είμαστε αποφασισμένοι να απαντήσουμε

Είναι γνωστό ότι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως φοιτητές στην πόλη της Καστοριάς είναι αυτό της στέγασης, διότι όπως όλοι ξέρουμε η πόλη δεν διαθέτει εστίες για τους φοιτητές , όντας μάλιστα και από τις λίγες στη χώρα που δεν παρέχουν αυτή την δυνατότητα στους φοιτητές τους.

Η δυνατότητα για δωρεάν στέγαση και σίτιση είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ των φοιτητών και είναι ανεπίτρεπτο εν έτη 2020 αυτό το δικαίωμα να το στερούνται και παράλληλα να μιλάμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Ανέκαθεν τα ζητήματα της στέγασης και της σίτισης βρισκόταν στην κορυφή των διεκδικήσεων και πάγιων θέσεων μας. Έχουμε δει με τα μάτια μας ουκ λίγους συμφοιτητές μας να ξενοικιάζουν για αυτούς τους λόγους, γεγονός που μόνο απογοήτευση και λύπη μας φέρνει.

Εδώ και μία δεκαετία τουλάχιστον σαν Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη έχουμε καταθέσει αρκετές προτάσεις για την επίλυση αυτού του προβλήματος , προτείνοντας κάθε πιθανή και απίθανη λύση, εδώ και μία δεκαετία τουλάχιστον έχουμε συζητήσει αρκετές φορές με τους αρμόδιους για αυτό το θέμα και το αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά θετικό. Σαν ένα έργο που αναπαράγεται ξανά και ξανά.

Ζώντας πλέον στην εποχή του COVID-19 , που ενώ όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι τα δύσκολα για όλους έρχονται τα πανεπιστήμια τα οποία ήδη αντιμετώπιζαν ένα σωρό προβλήματα καθώς και η πολιτεία μας δείχνουν μια εικόνα ότι όλα πάνε καλά και ρόδινα. Λέγοντας για κάλυψη 99,6% των μαθημάτων κ.α. αποκρύπτοντας τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι φοιτητές, πράγματα τουλάχιστον αστεία.

Βρισκόμενοι πλέον μπροστά στο ενδεχόμενο της απόλυτης καταστροφής που 1/2  φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας τους  θα αναγκαστούν να ξενοικιάσουν και να διακόψουν υποχρεωτικά τις σπουδές διότι δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Σαν Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη, απευθύνουμε έκκληση σε πολιτεία , πανεπιστήμιο και περιφέρεια να δώσουν λύσεις σε αυτά τα πολύ σημαντικά προβλήματα μας.

Είναι χρέος όλων να προστατέψουμε τα δικαιώματα των φοιτητών , να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις στις ανάγκες των φοιτητών και να αγωνιστούμε ατομικά και συλλογικά για να μπορεί ο κάθε νέος και νέα να έχει την ευκαιρία της πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση , την ευκαιρία της πρόσβασης σε ένα καλύτερο αύριο. 

Υ.Γ Στην προκλητική αδιαφορία απέναντι στην Καστοριά και τους φοιτητές της είμαστε αποφασισμένοι να απαντήσουμε.

Back to top button