Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καστοριά: Μία συνταγή, δύο παγωτά

Σάντουιτς παγωτό και τσίζ κέικ παγωτό πανεύκολα από τη Μαρία

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΠΑΓΩΤΟ

Ένα ελαφρύ, εύκολο και γρήγορο παγωτό με λίγα υλικά .

Υλικά

2 πακέτα πτι-μπερ
1 μόρφατ
1 γάλα ζαχαρούχο
1/2 εβαπορέ
2 βανίλιες

Εκτέλεση

Χτυπάμε το μόρφατ, το ζαχαρούχο, το εβαπορέ και τη βανίλια στο μίξερ για 5 λεπτά. Σε ένα τετράγωνο σκεύος στρώνουμε τα μπισκότα, απλώνουμε από πάνω όλη την κρέμα και στρώνουμε από πάνω και τα υπόλοιπα μπισκότα, ούτως ώστε όταν παγώσει και το κόψουμε να είναι σαν σάντουιτς.

Αν δεν σας αρέσει το σάντουιτς κάνετε την εξής παραλλαγή σε:

ΤΣΙΖ ΚΕΪΚ ΠΑΓΩΤΟ

Στρώνετε λίγη από την κρέμα παγωτού στο τάπερ, αλέθεται στο μούλτι λίγα μπισκότα και βάζετε μία σειρά… πάνω από την σειρά μπισκότου , βάζουμε τριμμένες φρέσκιες φράουλες, πάλη παγωτό, τριμ. μπισκότο, και κλείνω με την φράουλα, ή τριμμένες ωμές τις βάζεις ή μαρμελάδα φράουλα.
Εγώ βάζω φρέσκες φράουλες.
Αλέθω στο μούλτι 1 κιλό φράουλες με 2κ.σ. ζάχαρη, αλλά κάνω διπλή δόση το μόρφατ και το ζαχαρούχο το εβαπορέ όπως έχει 1/2.
ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ.

Καλή σας επιτυχία
Μαρία

 

 

ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τι σημαίνει όμως ότι ανήκω στον Χριστό; Ο Κύριος δε μας ζητά να του ανήκουμε σχηματίζοντας ένα είδος παράταξης, όπως θα απαιτούσε κάποιος πολιτικός αρχηγός. Ο Χριστός που μας καλεί να ομολογήσουμε ότι του ανήκουμε, ζητά από ‘μας πρώτα απ’ όλα να θέλουμε στ’ αλήθεια να ανήκουμε σ’ Αυτόν. Έπειτα, να Τον ομολογούμε όχι μόνο στα λόγια αλλά στη πράξη: μας χάρισε ζωή, ας ομολογήσουμε τη ζωή που λάβαμε και στους άλλους! Ας δείξουμε την Αγάπη που λάβαμε απ’ τον Θεό στους αδελφούς μας.

 

Back to top button