Καστοριά

Ορθολογισμός και αξιολόγηση (του Μάκη Λαγγιώτη)

Οι άνθρωποι δεν είναι ούτε ίδιοι ούτε ίσοι. Πρέπει να έχουν όμως όλοι τις ίδιες ευκαιρίες και ισονομία

«Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την ίδρυση Προτύπων σχολείων που συνδέονται άμεσα με την έννοια της Αριστείας, ενός απόλυτα φορτισμένου ιδεολογικά όρου, ενός σχολείου που θα αφορά ολίγους μαθητές και εκπαιδευτικούς με αποκλεισμό των περισσοτέρων αφού προβλέπονται εξετάσεις εισαγωγής των μαθητών καθώς και ιδιαίτερα αυξημένα προσόντα και συνεχείς αξιολογήσεις των εκπαιδευτικών που θα υπηρετούν σε αυτά. Αυτό το πολλαπλό και πολυεπίπεδο σύστημα αξιολόγησης που θα τυγχάνουν οι υπηρετούντες εκπαιδευτικοί στα Πρότυπα Πειραματικά ανησυχούμε ότι θα αποτελέσει ένα πρότυπο αξιολόγησης το οποίο θα επεκταθεί ως μοντέλο και στους υπόλοιπους υπηρετούντες εκπαιδευτικούς στη δημόσια εκπαίδευση».

Δηλωσεις του αντιπροεδρου της ΟΛΜΕ στην επιτροπη μορφωτικων υποθεσεων της Βουλης, προχθες !!!

Η κυβερνηση πρεπει επιτελους να προχωρησει σε αξιολογηση των εργαζομενων της, με προτεραιοτητα σε αυτους που εχουν αμεση επαφη με την νεολαια.

Οι ανθρωποι δεν ειναι ουτε ιδιοι ουτε ισοι.Ακομα και στην ιδια οικογενεια οι διαφορες αναμεσα στα παιδια ειναι πολλες φορες τεραστιες.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ KAI ΙΣΟΝΟΜΙΑ.
Ευτυχως υπαρχουν αρκετοι που ειναι πιο ικανοι και πιο εργατικοι απο τους υπολοιπους.Δεν μπορουμε να τους στερουμε το δικαιωμα να αναδειχτουν, να διαπρεψουν και να ανταμοιφθουν αναλογα.
Αλοιμονο στις κοινωνιες οι οποιες κοβουν τα φτερα στους ικανοτερους για να μην φανει η διαφορα με τους λιγοτερο επαρκεις.
Η ισοπεδωση προς τα κατω μοιαζει με ομαδα που δεν την ενδιαφερει να σκοραρει και να κερδισει.
Με χαμηλους στοχους δεν μπορεις να φτασεις μακρια.
Τα αξιολογα μυαλα φευγουν στο εξωτερικο ,εκει που βρισκουν αξιοκρατια ,αξιολογηση και δυνατοτητες να αναδειχθουν λογω των προσοντων τους και μονο.

Ολες οι χωρες του αναπτυγμενου κοσμου εχουν ιδιωτικα πανεπιστημια, τα οποια μεσα σε ενα ανταγωνιστικο περιβαλλον , με κανονες και αξιολογηση , δημιουργουν υπεραξιες για τους πολιτες και τις κοινωνιες.
Η χωρα μας ουραγος, παραμενει στο μοντελο της αναξιοκρατιας , των κινητοποιησεων και της καταληψης των πανεπιστημιων απο τις νεολαιες των κομματων και τους μπαχαλακηδες. Χωρις ασφαλεια, μεσα στις αφισες και τη βρωμια.
Ειναι αμεση η αναγκη για πολυεπιπεδη εξωτερικη αξιολογηση σε ολο το Δημοσιο και συνδεση με τις αποδοχες.
Χρωσταμε ενα καλυτερο μελλον στα παιδια μας με προτυπο την αξια,την δουλεια, την διακριση και την αριστεια.

 

 

 

 

 

Back to top button