ΓούναΕκδηλώσειςΚαστοριά

Σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Γούνας

Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε πάλι την κρίση τους

Εισόδημα για όλους τους εργαζόμενους και άνεργους

Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία

          Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Κυβέρνηση – ΕΕ και μεγαλοεργοδοσία αξιοποιούν την πανδημία από το ξεκίνημά τηςως ευκαιρία για να φορτώσουν στους εργαζόμενους τη νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση, να σαρώσουν όποιο εργατικό δικαίωμα είχε απομείνει όρθιο από την προηγούμενη οικονομική κρίση, αλλά και από την “κανονικότητα” της ανάπτυξής τους των τελευταίων ετών.

Το “Ταμείο Ανάκαμψης” της ΕΕ και η κρατική παρέμβαση έχουν ως στόχο τη σωτηρία της κερδοφορίας των βιομηχάνων, των επιχειρηματικών ομίλων με  νέα πακέτα στήριξης για τα οποία ο λογαριασμός θα σταλεί στους εργαζόμενους, ενώ όπως πάντα συνοδεύονται με αντεργατικές μεταρρυθμίσεις, μέτρα διαρκείας.

Με την εξαπάτηση και το θράσος να περισσεύουν καλούν τους εργαζόμενους σε νέες θυσίες στο βωμό της επανεκκίνησης και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Να ξεχάσουμε το 5ήμερο – 8ώρο, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να αποδεχτούμε τη γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, να ζούμε με τα ελάχιστα.

Αυτό βαφτίζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ ως “δίκαιη κατανομή βαρών”, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και τ’ άλλα αστικά κόμματα επίσης διαγκωνίζονται για το ποιος έχει το καλύτερο πρόγραμμα στήριξης, αυτό που θα εξασφαλίζει το χαμηλότερο “εργατικό κόστος” για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η πλειοψηφία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, η ηγεσία της ΓΣΕΕ “βαράει στον ίδιο σκοπό” της στήριξης της καπιταλιστικής οικονομίας με τα εργατικά δικαιώματα σε μόνιμη καραντίνα.

Οι απαιτήσεις του ΣΕΒ, της μεγαλοεργοδοσίας με αφορμή και την πανδημία γίνανε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και ήρθαν για να μείνουν και να ενισχυθούν, να προστεθούν στους εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ.

Τσακίζουν τους μισθούς των εργαζομένων που καλούνται να ζήσουν με μέρος του μισθού τους που θα προσεγγίζει ή θα είναι στα όρια του κατώτερου μισθού, ο οποίος με βάση το νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου και την απόφαση της κυβέρνησης παραμένει για το 2020 παγωμένος στα άθλια επίπεδα των 650 ευρώ μεικτά. Ταυτόχρονα όσοι παραμένουν σε αναστολή καλούνται να τα βγάλουν πέρα με 534 ευρώ το μήνα και την ίδια ώρα πετσοκόβουν το Επίδομα Αδείας και το Δώρο Χριστουγέννων, μεθοδεύσεις που ξεκίνησαν με το Δώρο Πάσχα που ακόμα δεν έχει καταβληθεί σε μεγάλο αριθμό εργαζομένων του κλάδου της γούνας. Ταυτόχρονα όπως έχει αναδείξει το σωματείο επανειλημμένα πολλοί εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με την ανασφάλιστη εργασία, με αποτέλεσμα όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας να μην τηρούν τις προϋποθέσεις για να πάρουν επίδομα ανεργίας, αλλά ούτε και τα έκτακτα επιδόματα που δόθηκαν.

Συνάδελφοι συναδέλφισσες. Πληρώσαμε πολλά! Δε θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους!

Απαιτούμε:

  • Κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων.
  • Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων.
  • Καμία απόλυση. Καμία δυσμενή μεταβολή των εργασιακών σχέσεων.
  • Κατάργηση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή κατοικία.
  • Ουσιαστική προστασία, επιδότηση όλων των ανέργων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Άμεση κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Οργανώνουμε την πάλη μας απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους να μη ματώσουμε ξανά για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας. Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας για δουλειά με δικαιώματα, για να ζήσουμε με βάση τις ανάγκες μας, για να καρπωθούμε τον πλούτο που εμείς παράγουμε.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ  ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 6.30μ.μ.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ 

 

 

Back to top button