ΚαστοριάΝεστόριο

Κώστας Σουλτανίδης: Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού άρδευσης στο Νεστόριο


Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε με έκπληξη τοπικούς μας παράγοντες μέσα από τις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητες ν’ αναφέρονται στις δυσκολίες που επικρατούν ως προς την ολοκλήρωση του φράγματος Νεστορίου, τους λόγους της καθυστέρησης, αλλά το κυριότερο να προβάλλουν καινούργια δεδομένα σχετικά με το δεύτερο επίσης σοβαρό κομμάτι της ολοκλήρωσης του αρδευτικού που πραγματικά ενδιαφέρει τις υπόλοιπες πλην του Νεστορίου περιοχές.

Γνωστοποίησαν με δηλώσεις τους ότι υπάρχει ενδιαφέρον από μεγαλοεπενδυτή που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας για την κατασκευή του αρδευτικού με αντάλλαγμα τη διαχείριση και εκμετάλλευση των νερών του φράγματος Νεστορίου για πενήντα χρόνια.

Ας το σκεφθούν πολύ καλά οι κάτοικοι των περιοχών που θα αρδεύσουν τις γεωργικές τους εκτάσεις από τα νερά του φράγματος και τι θα σημαίνει για τους ίδιους, αλλά πολύ περισσότερο για τις μελλοντικές γενιές η διαχείριση και το μονοπώλιο από ιδιώτη επενδυτή.

Χρειάζεται επαγρύπνηση και καθολική αντίδραση των κατοίκων ενάντια στα σχέδια εκείνων που επεξεργάζονται στο βωμό της ιδιωτικοποίησης και του κέρδους στο πολυτιμότερο αγαθό της φύσης το νερό.

ΥΓ. 1.Χωρίς αντίδραση,γιατί πιστέψαμε πως θα υπάρξει ανάπτυξη και προβολή της περιοχής μας,παραχωρήσαμε ως Δήμος Νεστορίου τα νερά του Πευκόφυτου. Περιμένουμε την ολοκλήρωση της επένδυσης. Έως εδώ όμως….Στα υπόλοιπα του φράγματος πρέπει να αντιδράσουμε τώρα που είναι νωρίς…

2.Η συνεργασία του Δήμου Καστοριάς, ΔΕΥΑΚ και Δήμου Νεστορίου για την δημιουργία ενεργειακής κοινότητας είναι κίνηση με θετικό πρόσημο και αποδέκτη απο τις τοπικές κοινωνίες.
 

Back to top button